Pagina 1 van 1

kippennekken vlees?

Geplaatst: Do 12 Feb 2004, 14:37
door laura
Hallo, Ik ben bezig een menu samen te stellen voor Tosca. Nu heb ik vandaag voor t eerst kippennekken gekocht (ze kauwt er gelukkig goed op!). Nu is mijn vraag of deze nekken 100% tot t vlees gerekend mogen worden of is het 50 vlees 50 bot?

Verder vraag ik me af welke percentage aan worden geraden.
Ik ben gekomen tot:
10- 15 % orgaanvlees
15- 20% groente (dit kan toch ook gedeeltelijk fruit zijn?)
15-20 % bot

Hoeveel gewoon vlees????
De rest? of vergeet ik nog iets?


Veel vragen, ik weet t!, laura

Re:kippennekken vlees?

Geplaatst: Vr 13 Feb 2004, 02:00
door sharpie
Kippennekken met vlees er nog aan, worden wel als 50%bot en 50% vlees gerekend.

Verder vraag ik me af welke percentage aan worden geraden.
Ik ben gekomen tot:
10- 15 % orgaanvlees
15- 20% groente (dit kan toch ook gedeeltelijk fruit zijn?)
15-20 % bot
Hoeveel gewoon vlees????
De rest? of vergeet ik nog iets?


Je zou bijv. dan 45-60% spiervlees met vet eraan kunnen geven.
Vet is ook heel belangrijk, zorg voor zo'n totaal van 15-17% vet.
Vet zit natuurlijk ook al in/aan het vlees, maar je kan ook olien toevoegen zoals visolie, lijnzaadolie etc.
De groentenmix kan idd uit groenten en fruit bestaan als je wilt.
Verder kan je eens wat vis toevoegen natuurlijk.