Pagina 1 van 1

brokken en vers

Geplaatst: Do 25 Mei 2006, 00:27
door Joris
Ik lees wel eens in de posts dat er mensen zijn die brokken en Barf door elkaar voeren. Ik dacht dat dit niet mogelijk was omdat het maagzuur dan van een andere zuurgraad is. Wie kan mij dit uitleggen. ???

groeten Peter

Re:brokken en vers

Geplaatst: Do 25 Mei 2006, 00:43
door *Robin*
helemaal vers is gewoon beter ;D ;)

Re:brokken en vers

Geplaatst: Do 25 Mei 2006, 00:46
door 202Spots
Brokken en verslees/rauw tegelijk in dezelfde maaltijd word afgeraden, maar wanneer je brok en vlees voert, dan moet er ong. 8 uur tussen zitten.
Dus OF de hele maaltijd van alleen brokken, OF alleen vers vlees.
Er staat hier over ook in de bieb geschreven:
http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... readid=790

Re:brokken en vers

Geplaatst: Do 25 Mei 2006, 10:10
door Lizzy
In dit stuk staat daar ook nog wat meer over: http://www.barfplaats.nl/forum/http://b ... adid=17647

Het kan wel, brokken en barf. Net zoals brokken en versvlees ook prima samen gaat. Ik denk alleen dat je met 1 ding voorzichtig moet zijn: het combineren van botten en brokken.

Re:brokken en vers

Geplaatst: Do 25 Mei 2006, 11:32
door Antonia
Joris schreef:Ik lees wel eens in de posts dat er mensen zijn die brokken en Barf door elkaar voeren. Ik dacht dat dit niet mogelijk was omdat het maagzuur dan van een andere zuurgraad is. Wie kan mij dit uitleggen. ???

groeten Peter


Je zit al aardig op het goede spoor. Onderdeel van een goed gevarieerd Barf menu zijn rauwe bevleesde botten. Om die botten te kunnen verteren moet het maagzuur zuur zijn. In brokken zitten vrij veel granen verwerkt, deze zorgen er voor dat het maagzuur minder zuur wordt. En daardoor kunnen de botten dan weer niet goed verteerd worden. Het combineren van brokken en Barf kan dus wel (alhoewel ik dat zelf niet zal doen) maar je neemt met name met het voeren van de botten wel een risico. Of misschien is het nog beter om te zeggen: je neemt met het voeren van de brokken een risico, die zou ik weglaten uit het menu.

Re:brokken en vers

Geplaatst: Do 25 Mei 2006, 11:38
door Lizzy
Antonia schreef:Je zit al aardig op het goede spoor. Onderdeel van een goed gevarieerd Barf menu zijn rauwe bevleesde botten. Om die botten te kunnen verteren moet het maagzuur zuur zijn. In brokken zitten vrij veel granen verwerkt, deze zorgen er voor dat het maagzuur minder zuur wordt. En daardoor kunnen de botten dan weer niet goed verteerd worden. Het combineren van brokken en Barf kan dus wel (alhoewel ik dat zelf niet zal doen) maar je neemt met name met het voeren van de botten wel een risico. Of misschien is het nog beter om te zeggen: je neemt met het voeren van de brokken een risico, die zou ik weglaten uit het menu.


Dit vind ik een briljante conclusie!

Re:brokken en vers

Geplaatst: Do 25 Mei 2006, 11:41
door tieneke
Lizzy schreef:Dit vind ik een briljante conclusie!

Houden we erin ;D ;D