Pagina 1 van 1

gerookte vis

Geplaatst: di 17 jan 2006, 20:22
door Elizaw
Wij halen altijd visafval, normaal is dit allemaal rauw spul, koppen en zo. Nu krijg ik de laatste tijd alles door elkaar, kan moeilijk vragen of ze het willen sorteren ::)
Nu zit er veel gerookte makreel tussen. Dit gooien we altijd weg, maar zou ik hier nu nog iets mee kunnen doen?
Misschien fijn malen en dan gewoon als lekkernij of zo geven?
Of toch maar weg gooien ::) Ze vinden het wel heerlijk ruiken ;Dze lopen altijd achter mij aan als ik het weg ga gooien :P

Re:gerookte vis

Geplaatst: di 17 jan 2006, 22:24
door Lizzy
Jammer dat ze het niet sorteren.... Is het hele makreel of alleen de filets? Ik zou namelijk hele makreel nooit heel geven. De graten zijn te hard door het roken. Overigens ben ik niet dol op echt gerookte vis... Het bevat toch wel stoffen die kankerverwekkend zijn, echt gerookt voedsel (vandaar dus dat je dat niet te vaak moet geven). Of is het gestoomde makreel?

Re:gerookte vis

Geplaatst: za 21 jan 2006, 14:11
door Elizaw
Het is gerookte makreel, de koppen en het geraamte.
De mensen kopen dan zo'n gerookte vis en vragen of deze schoon gemaakt kan worden, vandaar dat deze stukken dan over blijven ::)

Maar als het slecht is, gooi ik het toch maar gewoon weg :(

Re:gerookte vis

Geplaatst: zo 22 jan 2006, 10:08
door Lizzy
RuBep schreef: Het is gerookte makreel, de koppen en het geraamte.
De mensen kopen dan zo'n gerookte vis en vragen of deze schoon gemaakt kan worden, vandaar dat deze stukken dan over blijven ::)

Maar als het slecht is, gooi ik het toch maar gewoon weg :(
De kop en de graten worden ook veel te hard door het rook (verhittings) proces. Dus ja, je kunt ze beter weggooien.