Pagina 1 van 1

kopvlees

Geplaatst: do 29 sep 2005, 10:42
door pup
Ik heb een zakje kopvlees gekocht van smuldier.
Laat ik eens wat anders proberen dacht ik.
Zo nieuwsgierig dat ik ben heb ik het ontleed en zie er volgens mij stukjes kraakbeen en bot in. Vreemd? Of klopt dit. Ik dacht nl alleen vlees aan te treffen.
Het wordt in ieder geval wel smakelijk opgepeuzeld ;D
Waar kan je nog meer kopvlees halen? En is dit beter dan gewoon een runderlapje, of rundergehakt?

Re:kopvlees

Geplaatst: do 29 sep 2005, 11:03
door Lizzy
Zit er misschien ook runderstrot bij? Dat zou het kraakbeen verklaren (niet de stukjes bot, maar is het echt bot? Is het knetterhard?).

Re:kopvlees

Geplaatst: do 29 sep 2005, 12:36
door Martine2
Ik koop ook af en toe wel eens zo'n pakje als ik even krapjes in het vlees zit. Volgens mij zit er inderdaad wel strot bj maar ook kleine harde stukjes bot (paar milimeter).

Re:kopvlees

Geplaatst: do 29 sep 2005, 16:56
door Lizzy
Ik vind het zo gek, stukjes runderbot in kopvlees....! Runderbotten zijn werkelijk knetterhard en met geen machine te vermalen! Is het geen kraakbeen?

Re:kopvlees

Geplaatst: do 29 sep 2005, 17:27
door Angelique
Lizzy schreef: Ik vind het zo gek, stukjes runderbot in kopvlees....! Runderbotten zijn werkelijk knetterhard en met geen machine te vermalen! Is het geen kraakbeen?
Er zit in runderstrotten meestal een driehoekig echt botje. Niet knoerhard, wel echt bot. Misschien is dat 't wel.

Re:kopvlees

Geplaatst: do 29 sep 2005, 21:50
door Mevroi Kruim
O ja, het tongbeen natuurlijk!

Re:kopvlees

Geplaatst: vr 30 sep 2005, 08:47
door Lizzy
Is dat een heel klein stukje bot, waar jullie het over hebben (tongbeen)?

Re:kopvlees

Geplaatst: vr 30 sep 2005, 10:33
door Angelique
Lizzy schreef: Is dat een heel klein stukje bot, waar jullie het over hebben (tongbeen)?
Tis een V-vormpje en dan met pootjes van circa 4/5 centimeter.

Mocht je een strot hebben van de een of andere ouwe stier dan kan ook het kraakbeen knoeirhard zijn dat er toch wel een flinke bijl aan te pas moet komen om 'm aan stukken te hakken.

Re:kopvlees

Geplaatst: ma 03 okt 2005, 00:36
door Martine2
Het zijn behoorlijk harde stukjes maar wel heel klein, echt maar een paar milimeter. Wel zo hard dat ik het onder de noemer bot zet. Het is moeilijk in te schatten hoe hard precies omdat het kleine stukjes zijn maar als je het langs je vinger haalt lijkt het heel hard. Maar volgens mij staat er ook gewoon rundvlees op de verpakking en is kopvlees het nummer 1 ingredient (ik heb het maar af en toe, nu net niet) Mogelijk is het inderdaad in stukjes gehakt tongbeen. Ik heb geen idee wat voor machines ze gebruiken. Volgens mij staat er ook op dat er een x-procent calcium inzit.