Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Nikass
#3352470
Weet iemand wat dit precies is en hoe/waarvoor je het gebruikt?
IMG_20180817_094915070.jpg
IMG_20180817_094915070.jpg (4.03 MiB) 2935 keer bekeken
Door Lizzy
#3352474
BARF-Perle – Oil 2 is rich in omega 3 fatty acids (EPA = eicosapentaenoic acid and DHA = docosahexaenoic acid). These essential, unsaturated fatty acids cannot be produced by the body itself, but are parts of the skin cellular structure. They support and maintain the skin and the fur of the animal in a natural way and promote the avoidance of scaling, dry skin, itching and a dull coat.

But also a reduction of the risk of tumors and the protection of the heart and kidney function is attributed to EPA and DHA. DHA is also called „brain acid“, because a lot of DHA is stored in the brain. Wild carnivores source their DHA from the brains of preys.

Add it directly to the food. BARF-Perle – Oil should be used at least for a period of four weeks, but also unlimited, if needed. Keep the opened container in the fridge and use it up within 6 months.

Composition:
Plant oil, salmon oil, black cumin oil, evening primrose oil, hempseed oil

Analytic constituents and levels:
Raw fats and -oils 100,00 %
Raw fibre 0,00 %
Raw ash 0,00 %
Raw protein 0,00 %

Feeding recommendation:
Cats and small dogs up to 10 kg: 1 spoon daily
Dogs up to 20 kg: 1-2 spoons daily
Dogs over 20 kg: 2-3 spoons daily

=====

Plantaardige olie (niemand weet nog welke), zalmolie, zwarte komijnolie, teunisbloemolie, hennepzaadolie.

Ik zou dit in de winkel laten staan. Of weggooien. Maar zeker niet aan mijn honden geven.

Plantaardige olie. Dat zegt dus al niks. Maar dikke kans dat dit een olie is zoals zonnebloemolie, dat stijf staat van de omega 6 vetzuren en uber ongezond is. Of het is raapzaadolie (canola of koolzaadolie), net zo ongezond. En waar baseer ik dat op, dat ik denk dat het raapzaadolie is? Op de Engelse website, die ook de losse plantaardige olie verkoopt: https://barf-rawfood.co.uk/nutritional-supplements-20. Zalmolie is van gekweekte zalm (anders zou erop hebben gestaan dat het wilde zalm betreft), ook super ongezond want gekweekte zalm wordt volgestampt met rotzooi en bevat ook nog eens minder omega 3 vetzuren dan de wilde vis variant (het is daarnaast super milieu onvriendelijk), het zit daarnaast in een grote fles en met dat je het open maakt begint het ranzig te worden. Ranzige olie is super kankerverwekkend.
Door Nikass
#3352475
Dank je Lizzy, dit had ik zelf nooit zo makkelijk kunnen achterhalen. Ik heb de (aangebroken) fles gekregen.
Gebruikersavatar
Door pike
#3352511
Lizzy schreef:Zalmolie is van gekweekte zalm (anders zou erop hebben gestaan dat het wilde zalm betreft), ook super ongezond want gekweekte zalm wordt volgestampt met rotzooi en bevat ook nog eens minder omega 3 vetzuren dan de wilde vis variant (het is daarnaast super milieu onvriendelijk), het zit daarnaast in een grote fles en met dat je het open maakt begint het ranzig te worden. Ranzige olie is super kankerverwekkend.
Is dat echt zo Lizzy? Kweekzalm bevat ongeveer 16% vet. Wilde zalm bevat toch veel minder vet: Pink salmon 4% en Ketazalm 7%. Sockeye (de lekkerste) en Chinook bevatten meer vet (10 resp. 12%) maar zijn hier nauwelijks te koop en als je ze wel kan kopen erg duur. Ik kan me dan voorstellen dat die wilde zalm dan toch ook minder omega3 vetzuren heeft :-\ Nou zijn dit allemaal Pacifische zalmen maar dat zijn wel de soorten die op de markt komen, naast de Atlantishce gekweekte zalm.
Ik weet niet of wilde Atlantische zalm net zo vet is als zijn gekweekte broertje, maar het is natuurlijk wel een vis die ook niet echt op de markt komt.
Door Lizzy
#3352534
pike schreef:Is dat echt zo Lizzy? Kweekzalm bevat ongeveer 16% vet. Wilde zalm bevat toch veel minder vet: Pink salmon 4% en Ketazalm 7%. Sockeye (de lekkerste) en Chinook bevatten meer vet (10 resp. 12%) maar zijn hier nauwelijks te koop en als je ze wel kan kopen erg duur. Ik kan me dan voorstellen dat die wilde zalm dan toch ook minder omega3 vetzuren heeft :-\ Nou zijn dit allemaal Pacifische zalmen maar dat zijn wel de soorten die op de markt komen, naast de Atlantishce gekweekte zalm.
Ik weet niet of wilde Atlantische zalm net zo vet is als zijn gekweekte broertje, maar het is natuurlijk wel een vis die ook niet echt op de markt komt.
https://www.paleo.nl/gekweekte-zalm-vol ... veilig-is/

https://stayhealthy.nl/is-wilde-zalm-ge ... ekte-zalm/

https://www.iamafoodie.nl/omega-3-vetzuren-epa-dha/

Bij mijn weten is niet alleen het vetpercentage van belang. Want vet is weer onderverdeeld in vetzuren. En gekweekte zalm bevat veel meer onverzadigde vetzuren. Dat komt o.a. door de voeding waarmee de kweekzalmen gevoerd worden. Dat is zoals ik het geleerd heb en bovenstaande websites leggen het beter uit dan ik.
Gebruikersavatar
Door pike
#3352603
Lizzy schreef:https://www.paleo.nl/gekweekte-zalm-vol ... veilig-is/

https://stayhealthy.nl/is-wilde-zalm-ge ... ekte-zalm/

https://www.iamafoodie.nl/omega-3-vetzuren-epa-dha/

Bij mijn weten is niet alleen het vetpercentage van belang. Want vet is weer onderverdeeld in vetzuren. En gekweekte zalm bevat veel meer onverzadigde vetzuren. Dat komt o.a. door de voeding waarmee de kweekzalmen gevoerd worden. Dat is zoals ik het geleerd heb en bovenstaande websites leggen het beter uit dan ik.
Ah natuurlijk, dat voer had ik even over het hoofd gezien :doh: . Er gaat niks boven wilde zalm, daar ben ik het zonder meer mee eens. Kweekvis vind ik hoe dan ook een nono. Het is alleen heel erg jammer dat je hier eigenlijk geen Sockeye of Chinook kan kopen. Roze zalm (Pink salmon) uit de diepvries is eigenlijk de enige pacifische zalm die hier goed verkrijgbaar is. Dit betreft echter altijd filet en is gortdroog. De opgave van meervoudig onverzadigde vetzuren wisselt van 0,7 tot 0,9 gram per 100 gram. Dus veel is dat niet. Geen idee hoeveel omega 3 vetzuren dat oplevert en of dat voldoende is. Maar wilde zalmkoppen of -lijven voor onze honden, waar haal je die vandaan?
Door Lizzy
#3352610
pike schreef:Ah natuurlijk, dat voer had ik even over het hoofd gezien :doh: . Er gaat niks boven wilde zalm, daar ben ik het zonder meer mee eens. Kweekvis vind ik hoe dan ook een nono. Het is alleen heel erg jammer dat je hier eigenlijk geen Sockeye of Chinook kan kopen. Roze zalm (Pink salmon) uit de diepvries is eigenlijk de enige pacifische zalm die hier goed verkrijgbaar is. Dit betreft echter altijd filet en is gortdroog. De opgave van meervoudig onverzadigde vetzuren wisselt van 0,7 tot 0,9 gram per 100 gram. Dus veel is dat niet. Geen idee hoeveel omega 3 vetzuren dat oplevert en of dat voldoende is. Maar wilde zalmkoppen of -lijven voor onze honden, waar haal je die vandaan?
Het moet wel te vinden zijn volgens mij. Ik kan er eens induiken.

Ik heb geprobeerd om aan wilde zalmkoppen/lijven te komen maar mij is het niet gelukt. Ze gebruiken het daar ter plekke om wilde-zalm-olie van te persen (werd mij verteld).
Door Nikass
#3352695
Maar kun je dan beter helemaal geen zalm meer geven aan je honden? Ik geef niet zo heel veel want mijn jongste vindt zalmkoppen te ingewikkeld, maar af en toe wat trimings vinden ze wel lekker zalmlijven gaat ook redelijk. Maar ik neem aan dat dat (in dit geval van Dogmeat) dus allemaal kweekzalm zal zijn. En hoe zit het met zalm in de kvv?
Door Lizzy
#3352702
Nikass schreef:Maar kun je dan beter helemaal geen zalm meer geven aan je honden? Ik geef niet zo heel veel want mijn jongste vindt zalmkoppen te ingewikkeld, maar af en toe wat trimings vinden ze wel lekker zalmlijven gaat ook redelijk. Maar ik neem aan dat dat (in dit geval van Dogmeat) dus allemaal kweekzalm zal zijn. En hoe zit het met zalm in de kvv?
Allemaal kweekzalm. Je kunt het wel eens geven. Het hangt er ook allemaal vanaf hoe hoog je de lat hebt liggen. Ik ken zat mensen die 1 keer per week gekweekte zalm eten. Ik zelf (zou ik vis eten) zou dat nooit doen. Ik zou het zelf niet tot nauwelijks eten. Dus ik voer het ook niet te vaak aan mijn honden. Toen wij financieel echt even heul krap zaten voerde ik eens in de twee weken zalmkop. Nu het wat beter gaat eens in de maand, omdat ik het wel een fijne kluifmaaltijd vind, zonder dat het gelijk erg hard vleesbot bevat.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door