Kipkarkas kan ik hier ook gerust 2 dagen van voeren. Nou haal ik die vers bij de poelier vandaan, dat scheelt misschien. Ik heb ook wel eens kippendijvlees bij een barfwinkel gekocht, maar die rook bij ontdooien al niet smakelijk meer. Maar mijn honden zouden het ook nog vreten als het al een week in de koelkast lag. En trouwens ook nog als het al een week buiten de koelkast ligt en ruikt naar vuilnisbelt
Wel kan er een smaakverschil zijn tussen hanen en hennen. Van fazanten is bekend dat de vrouwtjes smakelijker zijn dan de hanen. Het vlees van een fazantenhen is zachter van smaak en iets sappiger (vetter dus) dat dan van een haan die ‘wilder’ smaakt, tevens zijn ze iets goedkoper. Maar of een hond zich daar wat van aantrekt? I.h.a. worden bij de hoenders hennen vetter dan hanen. Of dat met de tegenwoordige kippenrassen ook zo is, geen idee. In de winkel liggen doorgaans haantjes, de hennen zijn voor de leg. En uitgelegd zijn ze (meestal baggervet) voor de soep.
In het verleden heb ik eens patrijskarkasjes gehad. Complete karkasjes alleen de filetjes eraf. Was mooi spul. Maar sommige karkasjes werden gretig gegeten, terwijl ze andere letterlijk uit de bak smeten en lieten liggen. Geen van de drie wou daar dan van eten. Van een en dezelfde partij. Ik dacht toen ook dat het waarschijnlijk aan het verschil tussen mannetje en vrouwtje lag. Ik heb ze echter om die reden nooit meer besteld, ik kon de helft weggooien.