Moderator: Lizzy
Abiri schreef:Ik heb vandaag konijnen delen binnen gekregen. Een grote klomp bevroren vleesbotjes. Ik wil dit graag vandaag meteen in porties verdelen. Maar hoe lang laat ik dit ontdooien voordat ik het kan portioneren? Het ligt nu een uur, maar het is nog keihard. Ik ben bang dat het intussen teveel ontdooit en dat ik het dan niet meer kan invriezen. Bij het spiervlees en de organen ging het vrij makkelijk, maar dit bot is toch wel even anders. Hoe doen jullie dat?Het is niet te zeggen in uren. Want het ligt eraan hoeveel het is en hoe warm de omgeving is waar het ligt en hoe het invroren is (plat of in een vierkante bonk). Ik laat het ontdooien tot het moment dat ik het met een schroevendraaier en hamer van elkaar los kan slaan.
Lizzy schreef:Het is niet te zeggen in uren. Want het ligt eraan hoeveel het is en hoe warm de omgeving is waar het ligt en hoe het invroren is (plat of in een vierkante bonk). Ik laat het ontdooien tot het moment dat ik het met een schroevendraaier en hamer van elkaar los kan slaan.Ik ben inderdaad maar met een schroevendraaier en hamer aan de slag gegaan. Dat lukte op een gegeven moment wel. Maar wat een rot klus is dit zeg. Gelukkig heb ik nu voor een aantal weken in porties in de vriezer en ben ik voorlopig even klaar.
pearlsofpassion schreef:En al is het ontdooit, dan is het zo.Dat is fijn om te weten. Nu was het doordat ik met hamer en schroevendraaier aan de slag ging nog redelijk goed bevroren.
Dat is niet zo'n ramp hoor. Het is beter zo min mogelijk, maar als ik vb voor de katten maal, wordt het zelfs volledig ontdooit en vries ik het ook nog eens in.
Als je bulkverpakkingen koopt, is het vaak nog nooit ontdooit terwijl vlees dat je vers in de super koopt vaak wel ingevroren en ontdooit is. Dus een keertje ontdooien en weer invriezen kan geen kwaad. Maar hoe minder hoe beter, dat klopt wel natuurlijk.
pike schreef:Heb je geen beitel in plaats van een schroevendraaier? Dat werkt een stuk gemakkelijker en je steekt er niet zo gemakkelijk je vlees mee kapot.Het zat heel erg dicht op elkaar gepakt. Je zag echt niet waar je moest beginnen. Maar goed, het is inmiddels gelukt. Ik weet alleen niet of ik weer van die konijnen delen ga kopen....
Op de grond kwakken wil helpen, als ze tenminste niet in elkaar gestoken zitten. KOnijnenkoppen bijvoorbeeld kan je gemakkelijk van elkaar krijgen door ze te laten vallen.
En als het niet lukt tja dan moet je het wat meer laten ontdooien, dat is ook geen ramp.
Ik zet het tijdens de wintermaanden meestal in de schuur , en de volgende ochtend kan ik ermee aan de slagZet je dan het vlees in de vroege avond al in de schuur? Of net voordat je naar bed gaat?
smulpaap schreef:Zodra het vlees er is , dat is meestal tegen de avondJa, had ik vanmiddag gelezen. Maar bedankt voor de tip.
Tijdens de winter kan dat prima
Heb je trouwens deze al eens gezien ?
https://www.barfplaats.nl/handleiding-t ... rtioneren/