Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

#3329234
ik laat het zelf een paar uur op het aanrecht liggen en in de winter is dat soms 6 uur en in de zomer 2 of 3 uur. Ik heb altijd best wel veel in 1 keer dus het houd elkaar ook nog een beetje koel natuurlijk.
voor blokken van 5kg vlees kan het makkelijk 6 uur liggen, als ze per kg zijn verpakt is 3 uur weer beter. Lever, nier niet te lang, hart weer wat langer, pens erg lang.
parelhoen en kipkarkassen kan je bijvoorbeeld sneller van elkaar halen doorgaans dan botten die echt in elkaar geschoven kunnen worden dus dat is ook allemaal weer een factor.
ik portioneer dan ook op basis van dat gegeven zodat ik tijdens het portioneren de makkelijke dingen als eerste breek en verpak en in die tijd de rest ook nog even verder kan ontdooien.
zelf gebruik ik amper hulpmiddelen want ik breek het meeste gewoon met de hand maar ik heb een lang dun mes wat ik wel eens tussensteek om het los te wrikken.

Barfplaats wordt gesponsord door