Ik vind het juist heel goed dat je alles op voorhand overdenkt en voorbereid begint. En vragen beantwoorden vinden we niet erg.
Alleen is er hierin geen 1 waarheid. Iedereen doet wat hij zelf het handigst vind.
Je hond eet als ik goed kan lezen 200-300gr per dag? Dan kan je niet rond op voorhand portioneren heen. Zoveel is duidelijk.
Als je inzit met plastiek verpakkingen kan je voor herbruikbare gaan. Bakjes die je kan uitwassen maar ook stevige zipzakken kan je vb uitspoelen en aan een wasdraad laten drogen.
Ik zit vb ook met kleine verpakkingen en ik vries de porties apart en los in en stop ze dan in een zipzak. Die kan dan open en ik haal er 1 portie uit, zip de zak terug dicht en die gaat terug de vriezer in. Das wel wat extra werk maar ik heb niet per portie een zakje. En de zipzakken worden niet vuil aangezien het vlees er bevroren in en ook uit gaat.
Er zijn ook mensen die vb met een vacuummachine meerdere porties in 1 zakje stoppen, dan steeds tussen de porties door afsluiten. Die zakjes kan je dan wel niet hergebruiken.
Bij honden kan je 4 dagen in de week spiervlees voeren en 3 dagen orgaan. Je herverdeeld het gewoon over de dagen maar op het eind van de week komt dat op hetzelfde neer. Als je vb maar 2 dagen barft bepaal je wat je in totaal wil voeren op die dagen en verdeel je dat op een manier die jij het handigst vind. Vleesbot voer je wel alle dagen.
Ook kan je 1 dag hart, de volgende lever enz voeren ipv elke dag alles. Of hart-lever-nier afgewisseld met pens. Dat scheelt een hoop in portioneren.
Je kan inderdaad alles per dag in 1 verpakking stoppen. Of zelfs per 2 dagen. Meer zou ik niet doen.
Ik doe dat niet. Ookal zit ik ook maar aan 360gr per dag en voer ik compleet per dag ( katten). Ik vind dat gewoon niet handig omdat ik flexibel wil kunnen zijn, maar dat is dus compleet persoonlijk.
Ik stop alles in zipzakken. 1 zak met eendennek, 1 zak met parelhoen, 1 met kippenlever, 1 met konijnenlever enz...
Elke dag haal ik dan 1 portie van bepaald vleesbot, spier, orgaan( of kuiken) en vis uit.
Vleesbot vries ik soms per 2 dagen in.
Tenzij je alles per dag in een bakje invriest, heb je ook een apart ontdooibakje nodig. Als je met zakjes werkt in de vriezer is het een stuk properder het vlees er bevroren uit te halen ( indien mogelijk) dan het in het zakje te ontdooien.
Voor de hygiëne ( voor jezelf, niet de hond
) dienen ontdooibakjes afgesloten te zijn en zet je ze best op het onderste schap van je koelkast.