Moderator: Lizzy
kira schreef:Onze ene jonge kabouter is een moeilijke eter (ze reageert ook niet op etenslucht). Kvv wil ze niet maar verse stukjes vlees, pens, hart en knaagwerk (kwartel, kip, lam en konijn) wel. Lever eet ze niet. Gisteren heb ik konijnenlever gebakken en dat eet ze wel. Als ik de lever bak, moet ik dan meer lever geven omdat er zaken verdwijnen of dezelfde hoeveelheid als normaal?Je kunt dezelfde hoeveelheden blijven geven. De vitamines A en D (de belangrijkste, qua lever) nemen door bakken niet af.
pike schreef:Je kan proberen de lever volgende keer iets korter te bakken en kijken of hij het dan ook lust. En dan zo doorgaan, telkens iets korter bakken. Langzaam maar zeker wordt hij dan steeds rauwer. Bij de laatste keer nog even snel om en om en daarna gewoon rauw.Zo in het verleden ook gedaan idd voor theemuts en grote beer. Had nu voor de kleine kabouter goed gebakken, ook uit eigen belang, had ik zelf ook een stukje vlees.
Pike heeft vroeger op die manier lever leren eten. Die wou het ook echt niet eten. Toen ben ik de lever gaan koken, dat ging er wel in. Daarna kookte ik hem telkens wat korter, de laatste maal ging er alleen nog wat heet water over heen. Toen lustte hij hem rauw ook.
kira schreef:Je moet wel de rauwe hoeveelheid lever aanhouden, niet die na het bakken. Dus als je 100 gram lever nodig hebt weeg je dat rauw af. Als je dat doet maakt het inderdaad niet zoveel uit.
@Lizzy, oke dan is het een een klein stukje, ik dacht het krimpt bij bakken, dus misschien moet het dan meer zijn.