Even uit voorzorg een check.
Het gaat om een senior, Duitse herder van dik 11 jaar en meer moeite met ontlasten. Dus heb ik het menu gewijzigd naar:
Bevleesd bot 36%
Spiervlees 23%
Hart/lever/nier (gelijke delen) 9%
Pens 18%
Groentenmix 9%
Zuivel (ei, hüttenkäse, yoghurt, karnemelk) 5%
Bevleesd bot: Kipkarkas, konijnbouten, eendennek, parelhoenkarkas, patrijskarkas, zalmkoppen, ganskarkas, fazantkarkas, kwartelkarkas.
Spiervlees : hert, paard, rund, kip, konijn, kalkoen en een keer per week sardientje of stuk makreel.
Pens: lam, geit, rund.
Orgaan: kalkoenhart, kalkoenlever, kippenhartjes, kippenlever, eendenhartjes, rundernier en konijnenniertjes..
Groentenmix maak ik elke week vers en bestaat voornamelijk uit andijvie, witlof, courgette, paksoi, komkommer, gember, venkelknol, bleekselderij, alfalfa, knoflook, bietje of wortel.
Verder elke dag een visoliecapsule (behalve op de vers visdagen) en Puur Psyllium. Als hij een dag niet ontlast, start ik met lactulose.
Hij eet twee keer per dag en in beide maaltijden zit dus bevleesd bot, spiervlees en groentenmix. ' s ochtends pens en ' s avonds hart/lever/nier en zuivel erbij.
Ik ben ooit begonnen met 50% bevleesd bot en nu dus maar 36%. Kan dit nog tekorten gaan opleveren? En valt er nog iets anders te verbeteren?
Alvast bedankt voor het meedenken.