Pagina 1 van 1

Koken??

Geplaatst: Za 04 Nov 2017, 13:37
door *Lia*
Gisteren kreeg ik een email van één of ander "nieuw" versvoerbedrijf. Toen ik eens op die site ging kijken, las ik bij Groenten het volgende: Bloemkool en broccoli moet eerst gekookt worden, voordat het gepureerd wordt. Ik doe dat nooit. Rauw pureren en zo in de mix. Wat doen jullie ??

Re: Koken??

Geplaatst: Za 04 Nov 2017, 14:43
door Lizzy
*Lia* schreef:Gisteren kreeg ik een email van één of ander "nieuw" versvoerbedrijf. Toen ik eens op die site ging kijken, las ik bij Groenten het volgende: Bloemkool en broccoli moet eerst gekookt worden, voordat het gepureerd wordt. Ik doe dat nooit. Rauw pureren en zo in de mix. Wat doen jullie ??


Waarom zou je dat eerst moeten koken, zeggen ze dat ergens? Ik heb van mijn leven nog nooit bloemkool of broccoli eerst gekookt!

Re: Koken??

Geplaatst: Za 04 Nov 2017, 15:22
door *Lia*
Lizzy schreef:Waarom zou je dat eerst moeten koken, zeggen ze dat ergens? Ik heb van mijn leven nog nooit bloemkool of broccoli eerst gekookt!


Nee Lizzy, de reden wordt niet vermeld. Ik heb die site al weg gedaan. Maar in de toekomst zal ik wel weer een email krijgen, en zal die hier plaatsen. Ik kook nooit groenten.

Re: Koken??

Geplaatst: Za 04 Nov 2017, 17:22
door CindyMayella
Ik pureer de groentes nooit, ik snijd ze in stukjes..... Maar ik kook de groentes wel voordat ik het portioneer....

Re: Koken??

Geplaatst: Za 04 Nov 2017, 18:14
door Lizzy
Het idee is of koken of pureren. Zodat je de celwanden van de groenten kapot maakt. Beide is echt nergens voor nodig.

Re: Koken??

Geplaatst: Za 04 Nov 2017, 20:49
door pike
Ik weet niet hoe het met honden zit, maar rauwe broccoli bevat raffinose (een oligosacharide) en veel zwavel. Wat bij mensen darmkrampen en gasvorming kan veroorzaken. In elk geval de zwavel treedt uit bij koken. Hoe dat met raffinose zit weet ik niet. Maar misschien dat het daarom gezegd wordt, pureren zal er geen invloed op hebben :-\