Voordat je in al je haast met een stikkende hond zit: je weet dat je de gewrichten van de vleugels in moet knippen? Zodat de bocht eruit is?
Anders kan hij vast komen te zitten.
Qua beginnersbotten kan je ook parelhoen, konijn, kwartel geven. En de kleine wildere vogels als patrijs en duif maar dat lusten vele honden niet graag. Fazant kan ook eens parelhoen en eend helemaal goed gaan.
Keuze genoeg.
Als je 2kg spier per dag kan overnemen bij de super zou ik eens in de vraag en aanbod kijken wie er in jouw buurt geinteresseerd om af en toe een deel van je over te nemen of te ruilen voor wat anders. Want zoals je zelf nu al achter bent, moet je geen 2kg per dag aan spier voeren.
Spier is met marge het duurste onderdeel van het barfmenu en het moeilijkste om betaalbaar aan kwaliteit te geraken. Dus zeker niet weggooien of daar achterlaten. Neem het mee en help je medebarfers door aan te bieden ter overname of te ruilen. Daar haal je zelf ook voordeel uit en maak je anderen blij.
Zo helpen we elkaar hier allemaal.
Verder moet je wel beseffen dat er nog heel wat in te lezen is. Je komt al wat dichter in de buurt dan in het begin, maar je bent er nog zeker niet.
Het is belangrijk datje menu klopt zodat je honden geen tekorten krijgen of niets te veel binnen krijgen. Het is niet ingewikkeld maar zomaar wat doen werkt ook niet.
Ivm de ontlasting moet je dus zeker elke dag vleesbot voeren. Daarbij kan je dan ofwel spier ofwel orgaan voegen. Dat vinden de meeste mensen het eenvoudigst.
Groenten kan je ook elke dag voeren.
Het beste is als je eerst bepaald welke percentages je wil voeren ( lees daarvoor de beginnersinfo helemaal bovenaan het forum) en bereken hoeveel je dan van elk onderdeel per week moet voeren. Daarna verdeel je alles over de week. Elke dag vleesbot wil dus zeggen dat je dat weektotaal deelt door 7. Maar 4 dagen spier dan deel je dat totaal dis maar door 4. En zo ook voor orgaan. Je kan telkens een orgaanmix voeren. Of de ene keer pens en de andere keer een mix van de rest. Of de ene dag pens met hart, de volgende keer pens met lever, enz...
Tis maar wat je zelf gemakkelijk vind.
Vette vis kan je ook toevoegen maar niet meer dan 10%. Bij de visboer kan je vaak goedkoop koppen oid krijgen.
Maar dat staat dus ook allemaal duidelijk en overzichtelijk uitgelegd in de beginnersinfo. Deze grondig doornemen is de snelste en meest complete manier om tot een goed menu te komen dat ook gemakkelijk werkt.