Er is genoeg te vinden over welke toevoegingen en kruiden nu wel of niet geschikt zijn voor honden.
Maar de dosering is een andere vraag blijkbaar.
Hoeveel van onderstaande producten mag een hond krijgen, procentueel gezien of voor een hond van x aantal kilogram?
Boerenkool
Boerenkool is alleen maar leuk als onderdeel van een totale groentenmix. En dan nog moet je met koolsoorten uitkijken omdat ze in grote hoeveelheden niet goed zijn voor de schildklier.
Bosbessen
Zoete aardappel
Quinoa
Amandelen
Pompoenzaad
Hennepzaadolie
Tijm
Salie
Basilicum,
Lavendel
Patchoeli
Kokosolie
Munt
Rozemarijn
Kurkuma
Knoflook
Brewers Yeast
Bosbessen moet je niet mengen met vlees. Dat gaat gisten in de darmen. Dus liefst op de nuchtere maag zo eens een handje bosbessen geven.
Quinoa is een soort graan. Ik vind het geen hondenvoer.
Amandelen kun je rauw voeren. Samen met andere noten. Behalve macademia's, die zijn giftig. Je kunt noten rauw en ongezouten een paar keer per week voeren. Liefst gemalen. Maar dat komt verder niet zo krap qua hoeveelheid.
Pompoenzaad idem als noten. Je kunt pompoenzaad ook goed door je noten malen/mengen.
Hennepzaadolie heeft je hond niet nodig. Het bevat de verkeerde omega's.
Alle kruiden : die kun je ook gewoon door je groentenmix doen, gewoon een handje. Komt allemaal niet zo krap joh. Je moet al dit soort dingen als onderdeel van het totaal zien. In dit geval je totaal aan groentenmix.
Patchoeli ken ik niet en ik weet niet of je dat aan je hond kunt geven.
Kokosolie, 1 theelepel tot 1 eetlepel per dag, afhankelijk van het gewicht van je hond.
Knoflook: wij houden ons vast aan Mary Straus: Garlic is only harmful when fed in high quantities.
The recommended amount of fresh garlic is 1/2 to 1 small clove per 20 lbs (9 kilo) of body weight daily.de rest :
Biergist is rotzooi, afval van de bier industrie. Ik zeg: nul gram per dag, week, maand, jaar.
Kurkuma kun je Golden Paste van maken:
GOLDEN PASTE - for people and pets
1/2 cup turmeric powder (125 mls)
2 cups water (500 mls)
1/2 cup water extra, if needed (125 mls)
1 1/2 teaspoons ground black pepper (7.5 mls)
70 ml cold pressed Olive or Coconut oil
Place turmeric and water in pan, stirring over gentle heat until you have a thick paste. This should take about 7 - 10 minutes and you may need to add additional water along the way (it seems to depend on the turmeric you have).
Add the pepper and oil at the end of cooking. Stir vigorously to incorporate the oil and allow to cool. Store in sterilised glass jar and refrigerate. (To sterilise jar - place clean glass jar, without lid, on cold oven shelf, turn oven on to medium and heat for 10 minutes. Turn off and pop lid in, leave with jar to cool.)
Should keep for up to four weeks, refrigerated - best used within two.