Pagina 1 van 1

Barf voor een kleine hond met allergie

Geplaatst: Za 14 Jan 2017, 19:36
door Yinx
Onze vorige hond heeft altijd Barf en KVV gegeten. Met de komst van onze nieuwe huisgenoot dus uiteraard ook gestart met KVV. Nu wil ik naast de KVV ook een aantal dagen Barf gaan geven. Normaal zou ik zelf met kippennnekken beginnen...alleen is hij allergisch voor gevogelte...
Met welke botten zou ik kunnen beginnen? En als ik volledig zou willen overstappen op Barf, welke botten kan ik dan nog meer geven voor voldoende afwisseling?

Alvast bedankt voor alle hulp!

Re: Barf voor een kleine hond met allergie

Geplaatst: Za 14 Jan 2017, 19:44
door pluk
Yinx schreef:Onze vorige hond heeft altijd Barf en KVV gegeten. Met de komst van onze nieuwe huisgenoot dus uiteraard ook gestart met KVV. Nu wil ik naast de KVV ook een aantal dagen Barf gaan geven. Normaal zou ik zelf met kippennnekken beginnen...alleen is hij allergisch voor gevogelte...
Met welke botten zou ik kunnen beginnen? En als ik volledig zou willen overstappen op Barf, welke botten kan ik dan nog meer geven voor voldoende afwisseling?

Alvast bedankt voor alle hulp!


Allergisch voor al het gevogelte? Dan zou je konijn kunnen nemen. Als konijn goed gaat kun je daarna bijvoorbeeld reeribben of haas proberen.

Re: Barf voor een kleine hond met allergie

Geplaatst: Za 14 Jan 2017, 20:11
door pike
En nog een vraag: Hoe is de gevogelte-allergie vastgesteld?
Naast gevogelte heb je konijn, haas, lam wat bot betreft (reekalfribjes is ook nog mogelijk) en natuurlijk vlees/orgaan van alle mogelijke zoogdieren. Keus genoeg.
Maar ik zou toch graag willen weten hoe die allergie voor alle gevogelte is vastgesteld. Want dat is nogal wat; niet alleen kip, maar ook parelhoen, kalkoen, fazant, patrijs, duif, gans, eend, kwartel en nog heel veel andere vogels.
Ik vraag dat omdat mijn Pike ook allergisch zou zijn voor kip. Toen hij ging barfen begon hij met kippennekken en kippenvleugels en kipkarkassen en kippendrumsticks, maandenlang heeft hij bij aanvang enkel kip gegeten en hij heeft nooit problemen gehad met die kip, en daarna ook niet met enige ander gevogelte. Die diagnose werd een beetje letterlijk uit de lucht gegrepen. Maar misschien is dat bij jou wel fatsoenlijk onderzocht?

Re: Barf voor een kleine hond met allergie

Geplaatst: Za 14 Jan 2017, 20:55
door Yinx
Bedankt voor je reactie! Ik ga eens kijken naar konijn!

Hij had veel jeuk en dit werd steeds erger. Bij onze dierenarts kwam ik niet veel verder dan 'het is zijn vacht en voor prednison vind ik hem te jong'. Daar kon ik dus niks mee, want ik had niet het idee dat het zijn vacht was en nee prednison ging ik hem echt nog niet geven! Ik ben verder gaan zoeken, want hij reageerde toch ergens allergisch op. Bij een holistische dierenpraktijk heb ik toen een allergietest obv haren laten doen. Daar kwam dus allergie voor kip, tarwe, Rogge, gerst, spelt, suikers, en heel iets allergisch voor huisstofmijt en grasmijt uit naar voren.
Advies was gevogelte weglaten, alleen als je echt zeker weet dat het wild is en zelf zijn eten bij elkaar heeft gescharreld ivm granen. Maar goed, dat is lastig te bepalen, zeker bij KVV. Wij hebben de kip, eend en kalkoen uit zijn menu gehaald, hij is gaan ontgiften mbv drainage en krijgt nu nog probiotica. En de jeuk wordt nu eindelijk minder!
Daarom wil ik eerst ook met diersoorten beginnen waar hij tegen kan. Als dat goed gaat zou ik altijd nog eens (wild) gevogelte kunnen proberen.


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk