Martine-Tom schreef:Vraag me trouwens zomaar af, als jij op zo weinig uit zou kunnen komen met goede kwaliteit vlees, waarom zou een kvv van zeg 2 euro de kilo dan gelijk niks zijn (niet persoonlijk naar jou, maar vraag het me ineens af, er word altijd gezegt dat als het 2 euro de kilo is het dus nooit kwaliteit kan zijn, maar als jij al op 1,65 per kilo uit kan komen als consument zou het bij afname van het veelvoudige mogelijk nog goedkoper kunnen zijn, hmm intrigerend....)Ik ben niet zo thuis in kvv en ook niet in prijzen, dus dat weet ik niet goed. Het is vooral het goedkope vleesbot dat het serieus naar beneden haalt. Maar ik heb gerekend en voor mezelf voer ik wel een menu ( voor katten dan) van 2,5 euro per kg. Ik voer wel wat specialekes ook En ik heb graag veel afwisseling.
Het zou alleen wel zo goedkoop kunnen ja. Dat is dan wel vrij veel kip uiteraard en spier van rond de 3 euro ( weet niet meer van buiten wat ik nu genomen had) ipv rond de 5, dus mindere kwaliteit.
En heel eerlijk, ik snap ook niet hoe die leverancier van het vleesbot dat zo goedkoop kan doen. Want daar zitten zelfs nog een klein beetje vervoerskosten bij. Alles gaat per 10 kg.
Ik was in het begin heel sceptisch, dacht dat het wel heel kaal zou zijn of zo maar vond nergens anders parelhoen... En nee, het is allemaal mooi bevleesd.
Je begrijpt wel dat ik hier heel gelukkig mee ben. Anders zou ik met mijn spiervlees van gemiddeld 4 euro per kg maar vaak eerder 5, al snel richting 3 euro per kg voor mijn menu gaan.