Pagina 1 van 1

ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: wo 06 apr 2016, 10:47
door faya
indien ik ei niet door groente mix doe ( wil dit maar 2x per week geven en heb dit vaak vooraf klaargemaakt en ingevroren. Vaak doe ik daar eitje door als ik het vers maak. anders ei - kan ik toch niet zo geven, schil verteert dan niet, dus ei kapotmaken. Beetje sullige vraag maar lees altijd dat eitjes zo gegeven worden

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: wo 06 apr 2016, 11:41
door Lizzy
faya schreef:indien ik ei niet door groente mix doe ( wil dit maar 2x per week geven en heb dit vaak vooraf klaargemaakt en ingevroren. Vaak doe ik daar eitje door als ik het vers maak. anders ei - kan ik toch niet zo geven, schil verteert dan niet, dus ei kapotmaken. Beetje sullige vraag maar lees altijd dat eitjes zo gegeven worden
Nou, ik moet je eerlijk bekennen dat ik je vraag niet begrijp :-[ . Ik geef eieren hier heel maar voor de twee smurfjes tik ik de schaal in omdat ze het anders laten liggen. Schil eten zij niet op. Bisq en Ling doen dat wel. En dat verteerd prima. Zolang het ei/schil maar rauw is.

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: wo 06 apr 2016, 18:25
door faya
oke, ik dacht dat eischil rauw ook fijn vermalen moest zijn omdat het anders er weer zo uitkomt

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: wo 06 apr 2016, 18:35
door CindyMayella
Ik geef geen schil..... Gewoonweg omdat ik het niet durf :-[ .... Ook een zalmkop durf ik niet te geven.... Ben bang dat het mis gaat, terwijl Appie al bijna 2 jaar barft.....

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: wo 06 apr 2016, 18:38
door eelke
Ik gooi een ei altijd stuk in hun bak, en vervolgens wordt dat allemaal opgegeten. Gaat prima.

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: wo 06 apr 2016, 19:36
door mizzsylver
hier krijgen ze ook hele eieren, ik plaag ze er altijd een beetje mee :biggrin2: Ik geef hem heel en zeg dan "zachtjes he, anders gaat ie stuk" en dan pakken ze hem heel voorzichtig en weten ze niet wat ze ermee moeten. Pas als ie een buts heeft eten ze hem op, meestal blijft de schil over, dat eten ze niet zo graag.

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: wo 06 apr 2016, 20:29
door pike
mizzsylver schreef:hier krijgen ze ook hele eieren, ik plaag ze er altijd een beetje mee :biggrin2: Ik geef hem heel en zeg dan "zachtjes he, anders gaat ie stuk" en dan pakken ze hem heel voorzichtig en weten ze niet wat ze ermee moeten. Pas als ie een buts heeft eten ze hem op, meestal blijft de schil over, dat eten ze niet zo graag.
In beginsel gaf ik lang geleden Pike een heel ei, maar hij begreep het niet, die wist niet wat hij er mee aanmoest. Als ik het voor hem stuksloeg dan lebberde hij het op, maar een heel ei wou maar niet lukken. De schil at hij niet op. Dus ik ging over naar alleen de inhoud geven. Armagnac kreeg aanvankelijk ook een heel ei, die wist wel wat hij er mee moest doen, maar hij deed er zo eng mee - hij gooide dat eitje altijd met de kop omhoog achterin de bek en ging het zo tussen de achterste kiezen proberen te knippen - waardoor ik het zonder schil ben gaan geven. Ik was veels te benauwd dat dat ei in zijn strot zou schieten. En toen kwam Duc en die heb ik het in beginsel in de bak stukgegooid. Maar ook hij liet de schil altijd liggen, dus tegenwoordig krijgt iedereeen alleen de ei-inhoud in de bak.
Ik denk, omdat ze vleesbot krijgen, ze voldoende calcium binnenkrijgen en het daarom niet eten. Lang geleden (jaren 60) had ik een hond, die at dan wel geen brok maar ook geen barf (toen nog een niet bestaande term), die deed een moord om een eierschaal. Wat overging nadat hij kalksuppletie kreeg. Achteraf bekeken had hij beter die schalen kunnen eten ::)

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: wo 06 apr 2016, 21:19
door judith vd
Diza krijgt van mij het ei inclusief de schil. Deze tik ik wel 1st kapot in haar bak. Niet omdat ze er anders geen raad mee weet, maar meer omdat ze het ei dan uit haar bak pakt, deze 'n beetje breekt om 'm vervolgens door de tuin heen te rollen ::) .
De ene keer eet ze de schil op, de andere keer laat ze deze liggen.

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: do 07 apr 2016, 09:23
door faya
Ik lees dat vaak de schil toch niet gegeten wordt, terwijl ik juist dacht dat het van belang was dat ei in zijn geheel, dus dooier, eiwit en -schil gegeten werden....Waar heb ik dat dan vandaan? Misschien idd ivm calcium?

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: do 07 apr 2016, 11:04
door Lizzy
faya schreef:Ik lees dat vaak de schil toch niet gegeten wordt, terwijl ik juist dacht dat het van belang was dat ei in zijn geheel, dus dooier, eiwit en -schil gegeten werden....Waar heb ik dat dan vandaan? Misschien idd ivm calcium?
In z'n geheel is het een mooi compleet hapje en schil bevat ook meer dan alleen calcium en veel gezonde voedingsstoffen. Ik las daar laatst een interessant artikel over, ik ga kijken of ik dat kan vinden. Twee van mijn honden eten het wel op (de schil) en twee niet. Ze krijgen evenveel vleesbot dus ik denk zelf niet dat het daar iets mee te maken heeft (dat die twee geen behoefte hebben omdat ze al genoeg vleesbot krijgen).

Schil van een biologisch ei is heel zacht en dat krijgen ze makkelijk verteerd.

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: do 07 apr 2016, 11:09
door Lizzy
Taaadaaaa:

What's so special about eggshell membrane? It contains a number of natural substances including:

* Collagen - A fibrous protein that supports cartilage and connective tissue strength and elasticity.
* Elastin - A protein that supports skin, cardiovascular, cartilage, and spinal health. Elastin gives tissue its elastic tension and ability to resume its shape after stretching.
* Desmosine and isodesmosine - Two little-known amino acids responsible for elastin’s elastic or “rubbery” properties.
* Glycosaminoglycans (GAGs) - Includes glucosamine, chondroitin, and hyaluronic acid - vital polysaccharides that are structural components of connective tissue, interstitial fluids, and skeletal structure.
* Transforming growth factor-b - A protein that plays a crucial role in cellular differentiation and immune function.

In my opinion, using eggshell membrane is a no-brainer. When you have a terrific natural source of what I consider to be the 3 best glycosaminoglycans - glucosamine, chondroitin, and hyaluronic acid -why settle for separate, isolated nutrients?

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: vr 08 apr 2016, 14:29
door robbiekomvoor
Ik doe het ei met schil en al in de blender,samen met een scheut kefir en groente en geef het s'morgens als ontbijtje ;)

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: vr 08 apr 2016, 14:34
door faya
Hi Lizzy, kan jij dit vertalen dat bericht over dat ei met schil en al ....vind dit toch lastig.

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: zo 10 apr 2016, 17:22
door Inge en Bono
Met google translate vertaald :)
Wat is er zo speciaal aan eierschaal membraan? Het bevat een aantal natuurlijke stoffen met:
* Collageen - Een vezelig eiwit dat kraakbeen en bindweefsel sterkte en elasticiteit weefsel ondersteunt.
* Elastine - Een eiwit dat de huid, hart en bloedvaten, kraakbeen, en spinale gezondheid ondersteunt. Elastine geeft weefsel zijn elastische spanning en het vermogen om zijn vorm te hervatten na het strekken.
* Desmosine en isodesmosine - Twee weinig bekende aminozuren die verantwoordelijk zijn voor elastine elastisch of "rubberachtige" eigenschappen.
* Glycosaminoglycans (GAG) - Bevat glucosamine, chondroïtine en hyaluronzuur - vitale polysacchariden die structurele componenten van bindweefsel, interstitiële vloeistoffen, en de structuur van het skelet zijn.
* Transforming growth factor-b - Een eiwit dat een cruciale rol in de cellulaire differentiatie en immuunsysteem speelt.
In mijn mening, het gebruik van eierschaal membraan is overduidelijk logisch. Wanneer u een geweldige natuurlijke bron van wat ik beschouw als de 3 beste glycosaminoglycanen zijn - glucosamine, chondroïtine en hyaluronzuur Waarom genoegen nemen met aparte, geïsoleerde voedingsstoffen?

Re: ei heel geven met schil of toch eerst vermalen

Geplaatst: di 12 apr 2016, 15:56
door faya
heel erg bedankt Ine en Bono voor de vertaling!