Pagina 1 van 2

lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 14:33
door Bluey
Ik heb een vraagje. Ik heb bij de dierenwinkel lamsribben gekocht, nu barf ik niet echt, hij krijgt kvv en af en toe iets van konijn barf of kip of een kleine lamsrib van de Turkse winkel.
Mijn vraag is, deze zijn vrij groot dus is het voor hem een hele maaltijd. Maar moet ik dan niet orgaan erbij geven of wat spiervlees? Of mag ik dit een dag geven? Hij krijgt ongeveer 400 gram kvv per dag.

Re: lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 16:02
door Suzanne
Bluey schreef: Ik heb een vraagje. Ik heb bij de dierenwinkel lamsribben gekocht, nu barf ik niet echt, hij krijgt kvv en af en toe iets van konijn barf of kip of een kleine lamsrib van de Turkse winkel.
Mijn vraag is, deze zijn vrij groot dus is het voor hem een hele maaltijd. Maar moet ik dan niet orgaan erbij geven of wat spiervlees? Of mag ik dit een dag geven? Hij krijgt ongeveer 400 gram kvv per dag.
Hm.. ik vind het niet echt een beginnersbot. Allereerst zou ik er de snoeischaartest op loslaten. Mijn eerste ingeving is "het is sowieso te hard en ik zou het niet geven" maar dat hengt er dus een beetje vanaf. Zeker niet geven zonder wat spiervlees/orgaan erbij, maar ik zou er huiverig voor zijn het te geven.

Suzanne

Re: lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 16:03
door spikkel
Ik zou eerst de snoeischaar proef doen. Kijk of je ze makkelijk doorknipt, zo niet, geef het dan niet. Ribben geef eigenlijk alleen als de dieren heel jong zijn geweest.
Geef ook niet 1 rib, maar laat ze aan elkaar. Het ligt eraan hoe bevleesd ze zijn, veel vlees op en tussen de ribben dan hoeft het bij een gevorderde barfer niet.
Ik zelf geef geen ribben, omdat mijn hondjes te klein zijn.

Re: lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 16:07
door Lizzy
Ik zou het gewoon niet geven. Dit is geen beginnersvleesbot. En als er ellende is met een vleesbot, is het altijd met nek of rib van grotere dieren.

Re: lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 16:47
door Hope
Ik ga met Lizzy mee. Niet voeren.
Lamsribben zijn vaak knetterhard en ook als ze zachter zijn gewoon geen beginnersbot.

Re: lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 18:05
door Tamara
Ik zou het vlees eraf halen en de botten weggooien.
Ik ben sinds kort van lamsribben naar lam kvv overgegaan.
Ik vond de meeste lamsribben die ik kreeg enorm hard.

Misschien zijn jonge geitenbokjes wat? Deze wegen in hun geheel ongeveer 2,5 tot 3 kg.

Re: lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 22:50
door TomsBorders
ik heb veel slechte lamsribben gehad laatste tijd en ontvleesd en de botten weg moeten gooien, maar soms zijn ze wel te doen, maar ook naar mijn mening niet als beginnersbot.
Ik geef wel graag ree-ribben, deze zijn over het algemeen erg zacht, redelijk bevleesd en mijn hond eet ze rauw haha.

Re: lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 23:02
door Mieke-Navajo
Blijf het ook een risico vinden, naast dat het behoorlijk groot hard bot is is het haast onmogelijk om voor een reeks ribben voldoende spiervlees in verhouding bij te geven, inclusief orgaan ook trouwens.
Als ik zo 400 gram kvv per dag lees zouden kippennekjes of vleugels of eendenvleugels passender zijn, knip vleugels wel even in, hoe dat moet is vast wel ergens op de site te vinden hier.

Re: lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 23:10
door smulpaap
Bluey schreef: Ik heb een vraagje. Ik heb bij de dierenwinkel lamsribben gekocht, nu barf ik niet echt, hij krijgt kvv en af en toe iets van konijn barf of kip of een kleine lamsrib van de Turkse winkel.
Mijn vraag is, deze zijn vrij groot dus is het voor hem een hele maaltijd. Maar moet ik dan niet orgaan erbij geven of wat spiervlees? Of mag ik dit een dag geven? Hij krijgt ongeveer 400 gram kvv per dag.


Brr , ik schrik al als ik lees : Een kleine lamsrib . Bedoel je hier een enkele rib mee ? Dat is wat hier nooit ! wordt geadviseerd .
Als zo,n rib ook nog eens veel te hard is kan dat leiden tot heel veel narigheid , verwonding slokdarm bv , en wat als die rib in de darm blijft zitten ?
Juist hiermee krijg je ongelukken ! En lamsribben zijn ook nog weleens schapenribben (die zijn nog veel harder )
Ribben voer je liefst aan elkaar , dus a.hw een boogje , en dan zacht en zeer goed bevleesd . Aan een ervaren barf hond
Dus . Nee , als ik jouw was zou ik geen rib voeren

Re: lamsribben

Geplaatst: zo 04 okt 2015, 23:23
door smulpaap
Op deze foto kan je zien wat we hier bedoelen met een boogje ribben
Dit zijn jonge zachte ree ribben

Mijn honden eten al jaren barf . Maar ik test vooraf nog steeds alle ribben
Als mijn snoeischaar er doorheen komt zonder dat ik teveel kracht moet gebruiken dan mogen de honden de ribben pas eten


Afbeelding

Re: lamsribben

Geplaatst: di 06 okt 2015, 11:43
door Bluey
Super bedankt voor jullie antwoorden! Ik gooi ze weg...dat durf ik ook niet aan, ben blij dat ik het gevraagd heb. Nog even een kleine uitleg. Als ik een kleine  lamsrib geef hou ik hem zelf vast, dan eet hij hem rustig op, als ik dat niet doe is hij bij het laatste stuk te gulzig. Nogmaals bedankt...

Re: lamsribben

Geplaatst: do 08 okt 2015, 01:40
door Mieke-Navajo
Kwartel karkas of duif en nek van kip en eend zijn hele fijne bevleesde botten.  Ga die richting eens bekijken, er is een hoop moois te koop.

Re: lamsribben

Geplaatst: do 08 okt 2015, 02:09
door Lazy Garfield
TomsBorders schreef: ik heb veel slechte lamsribben gehad laatste tijd en ontvleesd en de botten weg moeten gooien, maar soms zijn ze wel te doen, maar ook naar mijn mening niet als beginnersbot.
Ik geef wel graag ree-ribben, deze zijn over het algemeen erg zacht, redelijk bevleesd en mijn hond eet ze rauw haha.
Ik ga ook ree-ribbetjes bestellen, alhoewel hier vermeld staat dat het geen beginnersbot is, maar ze zien er heel mooi bevleesd uit:
http://www.animalfoodexpress.nl/ree-ribstuk-1-kg.html

Re: lamsribben

Geplaatst: do 08 okt 2015, 09:42
door Hope
Lazy Garfield schreef: Ik ga ook ree-ribbetjes bestellen, alhoewel hier vermeld staat dat het geen beginnersbot is, maar ze zien er heel mooi bevleesd uit:
http://www.animalfoodexpress.nl/ree-ribstuk-1-kg.html
Als dit geen beginnersbot meer is...

Deze heb ik ook altijd. En ze zijn ontzettend mooi. Mooi bevleesd en boterzacht. Je knipt ze met een huisschaar zo doormidden.

Re: lamsribben

Geplaatst: do 08 okt 2015, 10:48
door pluk
Aan de tweede foto (met de sticker) te zien heb ik deze ook altijd. Maar moet zeggen dat ze soms toch ook wel hard zijn. Heb al paar keer wat weggegooid omdat Scott het liet liggen en ik het ook niet doorgeknipt kreeg.