Moderator: Lizzy
pearlsofpassion schreef: Ik weet niet hoe die karkasjes zijn.
Ik heb er ooit gehad die zeker kaler waren dan 50% bevlezing. Minder bevleesd dan een nek.
Maar misschien heb jij mooiere gehad.
Karkasjes zijn alleszinds zonder filets en de boutjes zijn eraf, dus zeker een stuk kaler dan een hele kwartel.
Ex-layer wil trouwens zeggen dat het uitgelegde moederdieren zijn. De kwartels die gekweekt worden voor het vlees worden natuurlijk gelegd (ale, de eieren dan) door moederdieren. Op een bepaald moment zijn die uitgelegd, of te oud, of wie weet wat nog, en dan worden die als diervoeder geslacht.
Of zo heb ik het toch begrepen.
Op site van kiezebrink vond ik meer info..ex layer zijn in het algemeen wat mindere kwaliteit, omdat ze vetter zijn en minder in de veren zitten en idd nog eieren erin zitten....tja....dan zullen die kwartels in doosjes van 5kg voor 13 nogwat zeker exlayer zijn, maar dan zonder veren..bizar dat dat nog goedkoper is als met veren...
denk dat het dan toch handiger is gezien vetgehalte om gewoon karkas te nemen en aan te vullen met spiervlees...