ribstuk ree...hoe te verdelen?!
Geplaatst: ma 19 jan 2015, 16:28
Zojuist wide ik iets nieuws introduceren, maar weet maar god niet hoe dit te proportioneren: ribstuk van ree...gekregen in een kg verpakking, en wil stukken van ongeveer 250 gram maken. hakken lukte niet erg, toen wat laten ontdooien, en gehakt. Dat lukte wel, maar trok er een soort vlies van dunne ribben af, en er bleef een brokstuk over.
is er een verschil tussen ribstuk en ribben? Kan me voorstellen dat je ribben losgezaagd aan een stuk kunt krijgen, en dat dit het stuk met borstbeen is. Maar kun je dan veilig een stuk borstbeen doorzagen/hakken en wat stukken rib die eraan zitten geven?
Hoe zit het met de veel dunnere ribben? Heb meermalen gelezen dat je geen enkele rib moet geven, maar zo'n vlies met enkele ribben kan wel?
Hoop dat jullie me kunnen volgen....
en zijn de enkele ribben evt nog te drogen?
is er een verschil tussen ribstuk en ribben? Kan me voorstellen dat je ribben losgezaagd aan een stuk kunt krijgen, en dat dit het stuk met borstbeen is. Maar kun je dan veilig een stuk borstbeen doorzagen/hakken en wat stukken rib die eraan zitten geven?
Hoe zit het met de veel dunnere ribben? Heb meermalen gelezen dat je geen enkele rib moet geven, maar zo'n vlies met enkele ribben kan wel?
Hoop dat jullie me kunnen volgen....
en zijn de enkele ribben evt nog te drogen?