Pagina 1 van 1

Het slecht vlees(bot) topic

Geplaatst: wo 08 okt 2014, 16:03
door smulpaap
Misschien voor de beginnelingen leerzaam . En hebben andere leden ook voorbeelden van vlees(bot) zoals het niet hoort te zijn .
Dit waren mijn slechtste lamsribben . Ik heb het vele ranzige vet er vanaf gesneden voor de foto
Voor op de foto ligt dus het vele vet , achterop de foto 2 ribbenbogen . Die ook nog eens keihard waren .
Dit is dus de kliko in gegaan . Ik voer dit dus niet aan mijn honden . Omdat ik het gewoonweg veel en veel te vet vind .
Ik heb helaas ook ervaring opgedaan met een hondje die pancreatitis had . Een zeer naar ziektebeeld .
Nu zien wij barfers gelukkig de producten voordat we het voeren , al had ik dit ook liever niet gezien . Wat een bagger  :-X

Afbeelding

Re: Het slecht vlees(bot) topic

Geplaatst: wo 08 okt 2014, 16:18
door S
Inderdaad leerzaam voor newbie-barfers zoals ikzelf.  :biggrin2:
Maar hoe bepaal je dan wanneer een bot te hard is?

Re: Het slecht vlees(bot) topic

Geplaatst: wo 08 okt 2014, 18:09
door renate1985
Die waren wel heel slecht  :-\

Als je niet makkelijk met de snoeischaar door het bot komt is het te hard. Dat word aangehouden om te bepalen wat goed is om te geven.

Zelf gelukkig geen voorbeelden van slecht vlees of botwerk omdat ik tot nu toe alleen maar mooi spul heb gekregen.

Wat je vooral niet moet geven zijn dragende botten van groot vee. Zoals de runderbotten die je kan krijgen bij de slager of de gerookte Dino botten in de winkel. Dit zijn tanden brekers en kunnen zorgen voor verstoppingen en splinters in de maag en darmen.

Re: Het slecht vlees(bot) topic

Geplaatst: do 09 okt 2014, 09:15
door Aprilsnow
Ik lees hier ook graag mee. Als beginnend barfer zie ik graag goede maar ook slechte voorbeelden. Kan ik alleen maar van leren  8)

Re: Het slecht vlees(bot) topic

Geplaatst: do 09 okt 2014, 11:32
door Els&Flow
Voor de beginners; ook uitkijken wat een (kvv) leverancier mee geeft met de mededeling: leuk voor kluifwerk. :-X Vaak zijn dat dragende delen, knieschijven of ander keihard materiaal waar tandjes op stuk gebeten gaan worden.

Inlezen, inlezen, inlezen. En een goede snoeischaar aanschaffen.