Moderator: Lizzy
Ruisje schreef: Ook ik heb een andere molen (zo'n zware via ebay gekocht) maar ik hak, knip het wel in "hapklare" stukken voor de molen. Eerder lange dan dikke stukken, zodat de worm er makkelijk grip op krijgt. Zo knip ik eendennekken als ik die maal altijd in, voor de grip dusMaar doe je de eendennekken in zijn geheel erin maar dan ingeknipt?
Alles maal ik half bevroren! Voor bevroren vingers heb ik van die handschoenen (soort rubber, gevoerd) bij de boerenbond gekocht. Daar meng ik ook mee.
deja schreef: Maar doe je de eendennekken in zijn geheel erin maar dan ingeknipt?Ja. Ik knip ze aan één kant een paar keer in met de snoeischaar en met die kant voer ik ze aan de molen.
Annemarie Rijnveld schreef: Ik zou geen kalkoennekken en lamsribben er door gooien....hier hebben al enkelen de Clatronic naar de ratsmoedee geholpen door deze vleesbotten proberen te malen.Nee hoor dat doe ik er ook niet door ik vond zalmgraad al moeilijk gaan, maar mss zat het onderin bij die schroef niet helemaal goed want later pakte hij en gooide het er in een keer uit dus het ging wel, maar meer als eend konijn kip en zalm mss duif en parelhoen zal ik er niet door doen, ik ga niet proberen tot hij stuk gaat natuurlijk. Maar ben er heel blij mee. Zou er ook haaskarkas door gaan.
Ik weet natuurlijk niet of misschien in Nederland kalkoennek en lamsrib zachter zijn dan in Italie.