berta13 schreef:
Sandy weegt 25 kg en ik ben begonnen met het bereken van het opstarten van barf met kippennekken/ eendennekken, maagjes hart en lever van kippen en eenden en dan pens. Ik heb uitgerekend voor 3 weken 500gr te geven en dan kwam ik op €23 en met de brokken doe ik 5weken voor €28. Ik gaf eerst Kenner van de Boerenbond maar dat beviel me ook niet, ik dacht laat ik eens een merk pakken maar als dat ook niet goed is weet ik het ook niet. Smuldier ken ik niet en weet ook niet hoe duur dat is. Als dat te doen is kan ik daar in ieder geval mee beginnen enlater over gaan op barf misschien.
Ik had even zit om low-budget te rekenen.
Eenden nekken 2,-(via vse lijntjes goedkoper te krijgen)
kipkarkas 0,50
gemiddeld; 1,25
Runder hart 2,-
Lamslever 2,
Lamspens 1,-
konijnenniertjes 2,95
gemiddeld; 1,65 (als je 50% pens voert)
kopvlees 2,-
geitensnippers 2,50
kalkoenvlees 2,75
gemiddeld; 2,40
Per dag a 500 gram;
50% = 250 gr vleesbot = 32 cent
30% = 150 gram spiervlees = 36 cent
15% = 75 gram orgaan = 0,13 cent
+ 5% groente = 25 gram (wat je van jezelf over houdt bv)
Maakt voor totaal die dag 0.91 cent zonder de groente. Ongeveer net zo duur als smuldier, maar al wel 7 diersoorten in het menu verwerkt. Vis zit ook nog niet in het menu, maar je kunt vaak gratis bij de visboer afval halen.
Alleen het kopvlees vind ik kwalitatief slecht, maar is goedkoop en ik vermoed dat ze bij smuldier ook vast wel iets dergelijks er doorheen draaien.
Eendkarkas is ook nog goedkoper dan de nekken, ongeveer 1.20 - 1.30
Alles wat niet vet gedrukt is komt bij Slagerij West vandaan. Dat zit in rotterdam, maar als je met een groep samen besteld komen ze gratis bezorgen.