Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Kaatje88
#2629102
Ik krijg één dezer dagen 2 kippen geleverd. Ik heb helaas geen materiaal om de kippen in stukken de snijden.

Hoe kan ik dit het beste aan pakken? Hoe verwerk ik dit in mijn menu? De kippen wegen zo'n 3 a 4 kg.

Moeten de kippen ook eerst een tijd in de vriezer ivm eventuele bacteriën ofzo?

Dit is normaal het menu:

Menu Ace 23*2,5%=575 gram per dag
50% Botvlees 2013
20% Orgaanvlees 805
20% Spiervlees 805
10% Groentes 403

Menu Lady 24kg*2%=480 gram per dag
50% Botvlees 1680
20% Orgaanvlees 672
20% Spiervlees 672
10% Groentes 336

#1
Maandag
Ochtend
Botvlees 290

Avond
Spiervlees 200
Groentes 100

Dinsdag
Ochtend
Botvlees 145
Orgaanvlees 135

Avond
Botvlees 145
Orgaanvlees 135

Woensdag
Ochtend
Botvlees 290

Avond
Spiervlees 200
Groentes 100

Donderdag
Ochtend
Botvlees 290

Avond
Pens 270

Vrijdag
Ochtend
Botvlees 290

Avond
Spiervlees 200
Groentes 100

Zaterdag
Ochtend
Botvlees 145
Orgaanvlees 135

Avond
Botvlees 145
Orgaanvlees 135

Zondag
Ochtend
Botvlees 290

Avond
Spiervlees 200
Groentes 100

#2
Maandag
Botvlees 240
Spiervlees 168
Groentes 84

Dinsdag
Botvlees 240
Orgaanvlees 224

Woensdag
Botvlees 240
Spiervlees 168
Groentes 84

Donderdag
Botvlees 240
Pens 224

Vrijdag
Botvlees 240
Spiervlees 168
Groentes 84

Zaterdag
Botvlees 240
Orgaanvlees 224

Zondag
Botvlees 240
Spiervlees 168
Groentes 84
Door Mevroi Kruim
#2629327
Zijn het complete kippen, met alles er in en veren er op?

Kippen kun je met een gewoon keukenmes prima in stukken verdelen hoor, daar hoef je geen ingewikkelde kunsten voor uit te halen. Desnoods een snoeischaar erbij voor de rug, maar vaak kun je de gewrichten gewoon uit de kom draaien en de pezen doorsnijden, en de rug breken.
OK, dit klinkt heel luguber  :-[
Door Martine-Tom
#2629329
Idd een kip kom je best doorheen, ik zou ze in ongeveer pondsstukken hakken en ze als dagmaal aanbieden, als ze de hele kip op hebben was het tenslotte ook compleet  ;)
Door Kaatje88
#2629624
Mevroi Kruim schreef: Zijn het complete kippen, met alles er in en veren er op?

Kippen kun je met een gewoon keukenmes prima in stukken verdelen hoor, daar hoef je geen ingewikkelde kunsten voor uit te halen. Desnoods een snoeischaar erbij voor de rug, maar vaak kun je de gewrichten gewoon uit de kom draaien en de pezen doorsnijden, en de rug breken.
OK, dit klinkt heel luguber  :-[
Ja de kippen zijn met alles er op en er aan.

Klinkt inderdaad wat luguber haha. Zie er ook wel een beetje tegen op :-( Maar de hondjes zullen het vast heerlijk vinden.
Door Ingrid S
#2631642
niet teveel over nadenken. en is goed bekijken hoe mooi dit alles is. echt geweldig hoe de natuur dit voor elkaar krijgt.
Door Mevroi Kruim
#2632576
Dat dus! Het is echt heel interessant hoe het allemaal in elkaar zit, zo ingenieus!

Een complete kip slachten is wel ff een handigheid. Sommige honden eten ze zo op, zelf plukken en knagen maar. Hier vonden ze dat maar niks en het geeft ook veel troep met veren. Ik pluk ze dus een aardig eind kaal en ik haal ook de ingewanden er uit. Dat gaat nl echt goor stinken, die darminhoud. Daarvoor snijd ik voorzichtig een opening rond de poepert van de kip, zodat de darmen niet stuk gaan, en ik snij de kop er af zodat de slokdarm ook los is. Dan peuter ik via de onderkant de darmen er in één stuk uit, dat gaat iha best goed. Soms zitten er nog ongelegde eieren in, die krijgen ze wel.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door