Anne in Duitsland schreef:
Is een bacterietje meer of minder dan zo erg? Ik heb bij mensen altijd de indruk dat degenen die het meest panisch doen over schoon-zuiver-ontsmet, ook degenen zijn die de meeste problemen met hun weerstand hebben. Alsof het lichaam zo gewend is níét in aanraking te komen met slechte stofjes, dat het bij het eerste het beste slechte stofje waar het wél mee in aanraking komt volkomen overstuur raakt.
het ligt er wel aan over welk
bacterietje je spreekt. maar als dat voor jouw/jullie niet uitmaakt is dat jullie eigen verantwoording. een gewaarschuwd mens telt voor twee.
waarom zal je je eigen gezondheid in gevaar brengen als dat niet nodig is. er zijn zat bacteriën waar wij mensen over het algemeen genomen geen/weing last van hebben. er zijn een aantal bacteriën die je zeker niet in je lijf wilt hebben en dit kan je voorkomen door handschoenen te dragen als je met vers vlees in aanraking komt. laat staan met vlees wat eerst (te snel) geheel of gedeeltelijk ontdooit word voordat men het gaat verwerken en daarna weer (te langzaam) gaat invriezen.
een paar foto's van de gevolgen die zouden kunnen ontstaan door een besmetting van besmet vlees.
klik op de foto voor beter zicht.
[img width=40 height=30]
http://i49.tinypic.com/axz9s8.jpg[/img][img width=40 height=30]
http://i47.tinypic.com/2eprfgx.jpg[/img][img width=40 height=30]
http://i48.tinypic.com/33mu7tt.jpg[/img]
gr.®upa.