Moderator: Lizzy
Summerditches schreef: Iedereen bedankt voor alle reacties..ik probeerde het al zo min mogelijk te beperken door de kilo verpakkingen KVV dieik wel kant en klaar koop te verdelen over de avond en volgende ochtend waardoor op 1 dag nooit volledig hetzelfde gegeten wordt en ik niets ontdooid hoef in te vriezen.Aha ook een Zeeuw?
Het hakken, snijden weet ik veel wat van bevroren kilo verpakkingen ging mij zo tegenstaan ( hier wordt 2 x 1 pond gegeten 's ochtends en 's avonds een pond)..kwam ik thuis met een enorme hoeveelheid (en ons ben zuunig he dus we komen geen pondsverpakkingen 8)) en dan kon het niet de vriezer in nee eerst alles portioneren.
Ik ga dan toch maar kiezen voor iets vaker de vleesmolen schoonmaken en de gemaakte porties direct weg te voeren en dan probeer ik opnieuw invriezen gewoon te beperken. De juiste weg zal ergens in het midden van alle reacties eten..Van de kant en klare KVV weet je ook de voorgeschiedenis niet en ik heb inderdaad bij de supermarkt gewoon consumptie vlees dat ik dan koop om in te vriezen ook meerdere malen met een dikke ijslaag in het schap zien liggen.
Het wordt er allemaal niet veel beter van maar in noodgevallen is het ook niet iets met vreselijke gevolgen ..daar hou ik het dan gewoon op..zeker iets gehad aan jullie reacties.
PS mijn 1e vleesmolen is al doodongelukkig geworden van een stukje kraakbeen uit een runderstrot..ontdooid..dus half bevroren malen ga ik maar niet proberen..de 2e molen is onderweg
Martine-Tom schreef: Aha ook een Zeeuw?haha..ik ben niet eens een zeeuw!! Maar snap ze wel hoor ..
Ik maal ook zelf, en laat alles zover ontdooien dat ik het kan snijden en gooi het dan door de molen, ik denk dat het een kwart tot half ontdooit is, het dooivocht loopt er meestal niet af nog dus het valt wel mee denk ik, ik zou niet weten hoe ik het anders moest doen dus het moet maar gewoon
pearlsofpassion schreef: Ik maal ook niet alles compleet ontdooit.ik ben het dus niet eens met jouw beweringen.
Orgaan zelfs helemaal bevroren, spiervlees minstens half, want anders loopt de molen sneller vast. Maar tegen dat het er dan uit komt en weer in de vriezer beland, zit daar niet veel vries meer in. Koud is het wel, maar bevroren zeker niet meer.
Als je het vlees van de leverancier zelf haalt, kan je het vlees een aantal keer meer laten ontdooien voor je op hetzelfde aantal keer uitkomt dan wanneer je vanuit de versafdeling van de supermarkt haalt. Dus daar kan je al rekening mee houden en het wat beter relativeren.
Als je gehakt koopt in de supermarkt, of als je barfmixen of kvv koopt, is dat ook ontdooit geweest om deze te malen. Dat is bij de leveranciers of slagers niet anders als bij jou thuis.
Vlees wordt bevroren aangevoerd en dan ontdooit om te verwerken. Dus of je dat nu zelf doet, of het elders laat doen, dat is al hetzelfde.
Bovendien ontdooit gemalen vlees in kleinere porties (zoals bij mixen en kvv) veel sneller dan grote stukken vlees tijdens het transport naar jou thuis. Gemalen bedrerft ook sneller in de vriezer, of er gaat meer verloren. Dus is het beter dat je het zelf maalt en het maar vb 2 weken gemalen in de vriezer bij jou ligt, dan een aantal maanden bij de leverancier en dan nog een aantal weken bij jou. (hopelijk dan zonder half te ontdooien tijdens het transport). Zeker als je zorgt dat je het goed verpakt bij het invriezen.
Herinvriezen is niet ideaal, maar je moet altijd vergelijken met de alternatieven. Ook als je het gemalen koopt is het ontdooit geweest...
Ik denk dus dat je het beste grote stukken vlees aan kan kopen, zo rechtstreeks mogelijk vanaf het slachten (of toch steeds ingevroren geweest) en dan zelf vermalen. Dan heb je zelf ook het meeste controle over de behandeling van het vlees.
pearlsofpassion schreef:Ik ben het niet eens met jou idee hierover, jij kan jezelf niet vergelijken met een bedrijf. ik ken een bedrijf
Herinvriezen is niet ideaal, maar je moet altijd vergelijken met de alternatieven. Ook als je het gemalen koopt is het ontdooit geweest...
Ik denk dus dat je het beste grote stukken vlees aan kan kopen, zo rechtstreeks mogelijk vanaf het slachten (of toch steeds ingevroren geweest) en dan zelf vermalen. Dan heb je zelf ook het meeste controle over de behandeling van het vlees.
Senta schreef: Ik ben het niet eens met jou idee hierover, jij kan jezelf niet vergelijken met een bedrijf. ik ken een bedrijfhallo senta over welke topic gaat het die wil ik ook wel even bekijken.
(Noem geen namen) die laat het vlees voordat het wordt gemalen op een bepaalde vastgestelde tem laat ontdooien (Heel licht) dat wordt razendsnel gemalen en net zo snel weer verpakt (Vanuit de maalmachine wordt het meteen verpakt) en ingevroren in een fast freezer. De constante temperaturen worden steeds in de gaten gehouden.
Thuis ziet dat verhaal dr heel anders uit, ontdooien gebeurd ongelijkmatig, verkeerde temperatuur, buitenkant is ontdooit binnen is het nog bevroren, verwerken gaat nooit zo snel en goed luchtdicht als machinaal in een fabriek, en invriezen gaat ook niet zoals het zou moeten.
hier kan je met alle goeie wil dus nooit tegen op werken en gaat er teveel aan kwaliteit verloren. Loopt momenteel nog een topic over diegene heeft een foto geplaatst, oordeel daar zelf maar over.
Senta schreef: Dat klopt niet wat jij zegt, het vlees wat in de supermarkt ligt is al 2-3 keer ontdooit geweest hoor,dus er staat alleen vaak voor de sier op dat als je het invriest dat je het na ontdooien niet opnieuw mag invriezen? (of om in te dekken natuurlijk)
Kaio schreef: dus er staat alleen vaak voor de sier op dat als je het invriest dat je het na ontdooien niet opnieuw mag invriezen? (of om in te dekken natuurlijk)Vooral dat denk ik.
Maar eh KVV, hoe weten we dat dan zeker dat dat niet ook een paar keer ontdooid is geweest? Ook al voordat het bij het kvv bedrijf is gekomen, aangezien het met ons eigen vlees ook blijbaar gebeurd?
Daarnaast kun je niet weten wat er daadwerkelijk inzit, gezien het "mensenvleesschandaal".
Zelf laat ik de bulkverpakkingen ook ontdooien, liefst niet helemaal, anders loopt het vocht weg.
Kaio schreef: dus er staat alleen vaak voor de sier op dat als je het invriest dat je het na ontdooien niet opnieuw mag invriezen? (of om in te dekken natuurlijk)Staat er niet voor de 'sier' als je weet dat het al meerdere maken ondtooi is, maar dit is wel op professionele wijze gebeurd, het gemiddelde huishouden doet hier niet aan dus wordt dit afgeraden.
Martine-Tom schreef: Vooral dat denk ik.Niet alleen de kleur en de smaak, maar ook de voedingswaarde en dat is wel een stukkie minder om blij van te worden.
Kleur kan achteruit gaan, smaak ook, maar je zal er niet dood van neervallen hoor
Voor mezelf hou ik de middenweg aan, als ik het weer in wil/moet vriezen bak ik het eerst en vries het dan weer in.
Senta schreef: Staat er niet voor de 'sier' als je weet dat het al meerdere maken ondtooi is, maar dit is wel op professionele wijze gebeurd, het gemiddelde huishouden doet hier niet aan dus wordt dit afgeraden.Als het gaat om mensenvoer gaat dat toch al achteruit door het bakken....
Niet alleen de kleur en de smaak, maar ook de voedingswaarde en dat is wel een stukkie minder om blij van te worden.
Martine-Tom schreef: Als het gaat om mensenvoer gaat dat toch al achteruit door het bakken....als je het om en om goed bakt dan sluit je de buitenkant af waardoor er bijna geen verlies optreed aan de binnenkant.