Ik heb heel stevige diepvrieszakken met dubbele zipsluiting.
Maar ik hergebruik ze inderdaad ook. Het vlees gaat er bevroren in (ik vries eerst in porties in op een dienblad en daarna gaan de 'vleesijsblokken' in de zipzak) en ook bevroren weer uit. Zo hoef ik ze enkel maar eens uit te spoelen en te laten drogen om ze schoon te houden.
Ze blijven heel lang heel. Enkel kuikens heb ik gemerkt dat niet zo'n strak plan is
, met al die nageltjes en snaveltjes en ik had ze dan ook nog eens veel te vol gestouwd...
Zalmkarkas en andere scherpe zaken stop ik ook in goedkopere zipzakjes die ik dan niet hergebruik en ik stouw mijn zakken niet te vol zodat er geen overdreven druk op komt te staan.
Zo verbruik ik enkel af en toe een goedkoop zipzakje, niets anders.
Boterhamzakjes zijn niet perfect afgesloten en geven dus erg snel ijsvorming en vriesbrand, is mijn ervaring. Misschien dat ik er toevallig had die lek waren (ik heb ze enkel als ik ergens vlees koop dat toevallig zo verpakt is en ik niet meteen zelf portioneer en herverpak).
In mijn zipzakken krijg ik pas ijsafzetting wanneer ik ze al vaak heb moeten openen. Ongeopend komt er echt niets op, al droogt het vlees dan ook wel een beetje uit natuurlijk, als je dat niet wil, moet je vacuum verpakken.
Ik heb echter hertvlees liggen dat er al bijna een jaar in ligt (moet dringend op), toen meteen geporioneerd is in porties van zo'n 150gr en los in een zipzak gedaan is, en dat er nu nog steeds bij het ontdooien gewoon vers uit ziet. Mooi vochtig, niet uitgedroogd, geen overvloed van dooivocht. En de geur is ook nog gewoon hetzelfde als een jaar geleden. Dus ik geloof wel in deze manier van verpakken...
Ik ben heel blij dat ik geen verpakkingsmateriaal als zakjes verbruik. Enkel dus af en toe eentje die stuk is en de verpakking waarin het vlees hier aankomt.