Pagina 1 van 1

kalf/rund

Geplaatst: di 04 nov 2003, 10:57
door jelle
Hoi

kalf is natuurlijk een jong rund.
Is het vlees/botten van een kalf in principe identiek aan dat van een vlwassen rund of "telt" kalf als extra vleessoort?
(afgezien van dat de botten ws zachter zijn)

Groetjes

Marielle

Re:kalf/rund

Geplaatst: di 04 nov 2003, 11:09
door Lizzy
Goeie vraag! Ik heb hier zelf ook regelmatig over nagedacht. Maar goed, als ik de analyses bekijk van Dhont, dan komt de hoeveelheid vet, eiwit, vitamines en mineralen van kalfsvlees niet overeen met dat van rundvlees. Ik beschouw het als "ander vlees".
Groetjes, Lizzy

Re:kalf/rund

Geplaatst: di 04 nov 2003, 22:08
door tieneke
Tussen jong rundvee en volwassen rundvee zit heel veel verschil.
Volgens onze scharrelboer is het oudere vlees veel vetter en minder zacht dan jong vee.
Ook de botten van jong vee zijn nog zacht.
Lamsvlees is dan ook een tikkie duurder! ;) :D

Re:kalf/rund

Geplaatst: do 06 nov 2003, 20:39
door Lizzy
Overigens, als ik mocht kiezen tussen vlees van een lam of kalf versus schaap of rund, nam ik toch vlees van een ouder dier. Meer vitamines en mineralen. Voor botten geldt natuurlijk dat ik ze liever van jonge dieren heb..

Groetjes, Lizzy

Re:kalf/rund

Geplaatst: vr 07 nov 2003, 01:14
door Janet
Zou dat iets uitmaken Lizzy? In het 'wild' eten ze toch ook jong en oud door elkaar, jonge en oude/zwakke dieren omdat die gewoon makkelijker te vangen zijn? Als ik een barfdagje houdt, gooi ik meestal van alles door elkaar. Wel bot van jonge dieren (mét vlees) en dan spiervlees van een volwassen dier er aan toegevoegd om op een redelijk percentage vlees/bot te komen.