Pagina 1 van 2

Van welk dier

Geplaatst: ma 22 okt 2012, 16:01
door Xada
Ik heb van mijn slager een grote zaK met allerlei vlees gekregen.
Ik heb alles per diersoort uitgezoch maar weet even niet van welk dier deze ribben zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

De laatste foto geeft de kleur van varkens vlees weer.
Het vlees op de ribben lijkt mij te donker voor varkensvlees.

Re: Van welk dier

Geplaatst: ma 22 okt 2012, 16:37
door 202Spots
De 2 bovenste foto's lijken op Lams ribben, maar zou ook kalf ribben kunnen zijn.. lams ribben geef ik wel, kalf ribben vind ik te hard.
de onderste ziet eruit als alleen maar vel en vet..en zou ik niet geven

Re: Van welk dier

Geplaatst: ma 22 okt 2012, 16:53
door Anne in Zweden
Het lijken me in ieder geval heel ronde ribben - dus minder geschikt om te geven. Niet met de snoeischaar door te knippen, bedoel ik.

Re: Van welk dier

Geplaatst: ma 22 okt 2012, 17:13
door Xada
De onderste foto heb ik er even bijgezet om de kleur van varkensvlees/vel. Ik voer dit niet.
Varkensvlees is veel roser/lichter dan vlees van koeien, schapen etc.
Ik heb nog geen schapenvlees op de vleesafdeling kunnen vinden, dus moet het haast wel van koeien zijn.
Het belangrijkste is voor mij of het geen varkensribben zijn. Dus of ik het zonder problemen rauw kan voeren. Als de ribben te hard zijn snij ik het vlees eraf en gooi de botten weg.

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 09:00
door pike
Maar als die kalfs- of runderribben bij het varkensvlees liggen kan er besmetting optreden. Toch?

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 09:04
door Annemarie Rijnveld
pike schreef: Maar als die kalfs- of runderribben bij het varkensvlees liggen kan er besmetting optreden. Toch?
Ja, kruisbesmetting volgens mij.

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 13:53
door pike
Anne in Duitsland schreef: Het lijken me in ieder geval heel ronde ribben - dus minder geschikt om te geven. Niet met de snoeischaar door te knippen, bedoel ik.
Zover ik weet zijn ribben toch altijd platte botten, als ze rond zijn zijn het dus geen ribben. Maar helaas zijn de foto's weg ik kan ze dus niet zien.

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 14:58
door 202Spots
pike schreef: Zover ik weet zijn ribben toch altijd platte botten, als ze rond zijn zijn het dus geen ribben. Maar helaas zijn de foto's weg ik kan ze dus niet zien.
Ja,het waren grote platte ribben  ;)

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 15:53
door Anne in Zweden
pike schreef: Zover ik weet zijn ribben toch altijd platte botten, als ze rond zijn zijn het dus geen ribben. Maar helaas zijn de foto's weg ik kan ze dus niet zien.
Ze zaten wel naast elkaar als ribben, maar waren vrij rond. Misschien een stuk borstbeen of zo? Raar inderdaad dat de foto's zijn verdwenen.

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 21:03
door Xada
Ik zie de foto's nog gewoon staan. Hoe kan het dan dat jullie ze niet zien?
Wat kan ik veranderen zodat jullie ze ook weer zien?
Ik ga ze koken en haal de botten eruit. Dan kan ik toch zonder problemen voeren?

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 21:26
door pike
Xada schreef: Ik zie de foto's nog gewoon staan. Hoe kan het dan dat jullie ze niet zien?
Wat kan ik veranderen zodat jullie ze ook weer zien?
Ik ga ze koken en haal de botten eruit. Dan kan ik toch zonder problemen voeren?
Er staat: Helaas, deze afbeelding is niet meer beschikbaar.

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 23:29
door 202Spots
Xada schreef: Ik zie de foto's nog gewoon staan. Hoe kan het dan dat jullie ze niet zien?
Wat kan ik veranderen zodat jullie ze ook weer zien?
Ik ga ze koken en haal de botten eruit. Dan kan ik toch zonder problemen voeren?
Waarom koken? Je kan toch gewoon de rauwe vlees er afhalen en de botten weggooien?

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 23:33
door eelke
202Spots schreef: Waarom koken? Je kan toch gewoon de rauwe vlees er afhalen en de botten weggooien?
Voor als het besmet is door varkensvlees....aujesky (hoe schrijf je dat ook al weer?)

Re: Van welk dier

Geplaatst: di 23 okt 2012, 23:38
door 202Spots
En wanneer was er de laaste keer Aujeszky in Holland? En hoe groot is de kans dat dit vlees wat misschien naast onbesmet varkensvlees heeft gelegen
dan toch besmet zou zijn?
Sorry,ik vind het ver gezocht, maar je moet doen wat je zelf denkt.
Ik geef hier trouwens gewoon de varkensnekken hoor, en weet van nederlandse barfers, die ook in Holland varkens delen geven.

Re: Van welk dier

Geplaatst: wo 24 okt 2012, 00:04
door Anne in Zweden
202Spots schreef: En wanneer was er de laaste keer Aujeszky in Holland? En hoe groot is de kans dat dit vlees wat misschien naast onbesmet varkensvlees heeft gelegen
dan toch besmet zou zijn?
Sorry,ik vind het ver gezocht, maar je moet doen wat je zelf denkt.
Ik geef hier trouwens gewoon de varkensnekken hoor, en weet van nederlandse barfers, die ook in Holland varkens delen geven.
Xada woont in Portugal. Hoe het daar zit met Aujezky, weet ik niet.