Vriesbrand en andere houdbaarvraagjes
Geplaatst: zo 14 okt 2012, 11:09
Hier komt het wel eens voor dat dingen erg lang in de vriezer liggen.
Een jaar bijvoorbeeld.
Wat doen jullie ermee?
Zo heb ik bijvoorbeeld nog kipkarkassen liggen (nog geen jaar maar wel lang). Er zat kennelijk een gaatje in het zakje, want de kip is wit uitgeslagen...vriesbrand. Mijn eerste ingeving is om het gewoon weg te gooien. Dat heb ik dan ook al vaker gedaan.
Maar wat zouden jullie ermee doen? Voeren? Weggooien?
Of zou ik er bijvoorbeeld soep van kunnen maken (voor de honden dan): Koken en vlees eraf peuteren?
Dat doe ik wel vaker met karkassen die stelselmatig geweigerd worden zoals fazant, patrijs, houtduif etc
Ook heb ik nog ruim een jaar oude lamslongen liggen. Augustus vorig jaar.
Nu voer ik dat überhaupt al niet, maar was het om te drogen.
Zouden jullie dat nog doen? Of ook weggooien?
Dat de voedingswaarde erg terugloopt van langer "bewaren" is denk ik logisch, maar bederven doet het toch niet snel?
Vandaag inderdaad maar eens zoals ik van plan was de vriezers eens her-organiseren om te kijken wat er allemaal zo ligt.
Een jaar bijvoorbeeld.
Wat doen jullie ermee?
Zo heb ik bijvoorbeeld nog kipkarkassen liggen (nog geen jaar maar wel lang). Er zat kennelijk een gaatje in het zakje, want de kip is wit uitgeslagen...vriesbrand. Mijn eerste ingeving is om het gewoon weg te gooien. Dat heb ik dan ook al vaker gedaan.
Maar wat zouden jullie ermee doen? Voeren? Weggooien?
Of zou ik er bijvoorbeeld soep van kunnen maken (voor de honden dan): Koken en vlees eraf peuteren?
Dat doe ik wel vaker met karkassen die stelselmatig geweigerd worden zoals fazant, patrijs, houtduif etc
Ook heb ik nog ruim een jaar oude lamslongen liggen. Augustus vorig jaar.
Nu voer ik dat überhaupt al niet, maar was het om te drogen.
Zouden jullie dat nog doen? Of ook weggooien?
Dat de voedingswaarde erg terugloopt van langer "bewaren" is denk ik logisch, maar bederven doet het toch niet snel?
Vandaag inderdaad maar eens zoals ik van plan was de vriezers eens her-organiseren om te kijken wat er allemaal zo ligt.