Moderator: Lizzy
Mevroi Kruim schreef: Twee rooie voor de barf, plus nog een reserve. Gewoon buigzame van de Ikea, als ze door zijn koop ik nieuwe.ook die dus ook in het rood
syiryo schreef: Volgens mij kun je een hakblok ook schoonmaken met zout.. (trekt vocht aan). Zout erop, in laten trekken en eraf schrapen. (ooit gehoord van een slager)Off-topic: wat een lieve snoet, Sylvia!!! Mooie foto
syiryo schreef: Volgens mij kun je een hakblok ook schoonmaken met zout.. (trekt vocht aan). Zout erop, in laten trekken en eraf schrapen. (ooit gehoord van een slager)Ik moest altijd schrobben met zout, met een vergruisd pilletje chloor erbij.
Annemarie Rijnveld schreef: Dan werkt scheut chloor dieper, dus grondiger. Bloed zakt ook diep.Maar ik denk dat chloor in je blok niet alleen de bacteriën doodt, maar ook al het andere wat leeft en niet leeft. En die scheut krijg je er dus nooit meer uit. Elke dag een scheutje chloor (voor mijn part elke week) zal best aardig oplopen met de tijd.
pearlsofpassion schreef: Is puur chloor niet behoorlijk giftig? ???Ja, chloorhoudende producten vallen ook onder chemisch afval. Toen ik met de tankwagen reed, mocht ik hem met chloorproducten niet overalbijna nergens laten schoonmaken.
ashley schreef: Wij gebruikten in de slagerij altijd Halamid.Halamid is een aardige "bagger" als ik zou moeten kiezen tussen chloor en halamid dan maar chloor. Heb bij mijn vorige baas met halamid gewerkt, moesten we mondkap, handschoenen en beschermbril dragen.
ashley schreef: wij niet, heb er niks aan over gehouden.Gelukkig maar, het zou kankerverwekkend zijn, en het kan natuurlijk ook pas later openbaren. Nog daar gelaten over het zelf inademen, lijkt het me geen fijn idee dat er materiaal voor voeding mee schoongemaakt, dus waar ik later een stuk vlees vanaf krijg
Extreme schreef: Gelukkig maar, het zou kankerverwekkend zijn, en het kan natuurlijk ook pas later openbaren. Nog daar gelaten over het zelf inademen, lijkt het me geen fijn idee dat er materiaal voor voeding mee schoongemaakt, dus waar ik later een stuk vlees vanaf krijgHet is een toegestaan product, en wordt ook weer afgespoeld. Maar goed ik mankeer van alles ( dat weet iedereen wel hier ) maar kanker heb ik (nog) niet. En buiten dat....waar krijg je geen kanker van tegenwoordig Ik denk dat alle experimentele medicatie die ik al gehad heb gevaarlijker zijn.
ashley schreef: En buiten dat....waar krijg je geen kanker van tegenwoordigJa helemaal mee eens, niks is meer goed, veilig, gezond, voldoende in mineralen enz.
Extreme schreef: Ja helemaal mee eens, niks is meer goed, veilig, gezond, voldoende in mineralen enz.Maar dat is toch geen reden om er dan niet meer naar te kijken? Integendeel!
pearlsofpassion schreef: Maar dat is toch geen reden om er dan niet meer naar te kijken? Integendeel!Ik zeg toch nergens dat ik dat niet doe? Alleen als je kijkt wat voor medicatie ik gehad heb en wat nu uit de handel is omdat de bijwerkingen niet fijn (zouden) zijn....En ik moest wel anders had ik niet meer geleefd. Dan zal die paar jaar werken met Halamid mij niet de das omdoen. Wat dus niet wil zeggen dat ik dat hier thuis heb staan en er lustig mee in de rondte strooi....
En waarom doen we anders al zoveel moeite om onze honden en katten gezond te laten eten om er dan nog een giftig spul in te steken. Als het ook zonder dat kan, waarom dan laten?