Pagina 1 van 1

Richtlijn invriescapaciteit?

Geplaatst: wo 06 jun 2012, 22:23
door millyckk
Heb een vrieskist van 1.60 lang, gisteren heb ik daar ongeveer 30 kilo vers vlees in gekiept en hem op de hoogste stand gezet. Nu brandt nog steeds het alarmlampje en de termometer geeft aan dat hij nu -9 is :-\ Het vlees voelt wel bevroren aan...

Zijn er richtlijnen hoeveel je per keer in kunt vriezen?

Re: Richtlijn invriescapaciteit?

Geplaatst: wo 06 jun 2012, 22:56
door mary-jane
Oew ik zou het niet weten. Ik heb een 200 liter vriezer voor de helft gevuld
En op de hoogste stand op quick freeze was het de volgende ochtend -25 gr
Mijn 2 vriezers staan nu op eco stand en zijn beide -16 gr.

Weet eigenlijk niet eens hoe koud ze moeten zijn.

Re: Richtlijn invriescapaciteit?

Geplaatst: wo 06 jun 2012, 23:00
door millyckk
Heb geen quick freeze stand maar wel een ëxtra" stand. Volgens mij moet het - 18 graden of meer zijn dus -9 is niet echt ideaal :(

Re: Richtlijn invriescapaciteit?

Geplaatst: vr 08 jun 2012, 15:14
door pearlsofpassion
Hoeveel je vriezer aankan om vers in te vriezen moet ergens in de handleiding staan. Het is vriezerspecifiek. Er staat normaal bij hoeveel kg hij per 24 kan invriezen.
Hangt er ook vanaf of je een snelvriesstand hebt of niet.

Re: Richtlijn invriescapaciteit?

Geplaatst: za 09 jun 2012, 21:11
door millyckk
Ik heb helaas geen handleiding, heb hem tweede hands gekocht. Heb wel een "superstand" , die had ik aanstaan. Inmiddels is alles weer onder controle en ik verdenk de hele runderpens die ik er ook  in had gemikt, ervan dat die het invriezen heeft bemoeilijkt.