0 leden en 1 gast bekijken dit board.
Print

Auteur Topic: jeukende tepels, wat helpt?  (gelezen 1843 keer)

kira

 • *****
 • Berichten: 4.601
 • en ik ben de zolderkat
jeukende tepels, wat helpt?
« Gepost op: 17 oktober 2008 om 10:28:29 »
Beetje gekke kop, maar grote beer zit bijna 2 maand naar haar loopsheid. Ze is al haar leven lang schijndrachtig. Normaal uit dat zich in na de loopsheid lomer worden, rond de werptijd een nest maken, hummig zijn en nep pups hebben. Maar dit keer (2e loopsheid na het nest) heeft ze dus een melkfabriek onder haar buik hangen en dat jeukt. Tenminste, ze staat steeds op drie poten en één poot krabt, wij worden er gek van, zij ook denk ik. Haar huid is "normaal", geen pukkels o.i.d., de tepels en klieren zijn ook "normaal", ik bedoel niet ontstoken of vurig. Alle andere schijndrachten had ze geen gezwollen tepels. Nu zijn de tepels en klieren net zo opgezet als toen ze echt drachtig was, ook de voorste tepels zijn echte tieten geworden.

Wat kan ik geven tegen die jeuk? Normaal krijgt ze druppels tegen de schijndracht, maar nu is het anders als anders, ze nesteld (nog?) niet, geen (nog geen?) nestpups, wel heel erg loom (niet vooruit te branden, ook niet op de wandeling), minder eetlust en dus die enorme fabriek, ik ben dus bang dat, nu de klachten duidelijk helemaal anders zijn, onze gebruikelijke druppels tegendraads zullen werken of niet zullen werken. En die werken natuurlijk ook niet tegen jeuk.

-sanne

 • ***
 • Berichten: 235
 • Dit forum is het helemaal !
Re: jeukende tepels, wat helpt?
« Reactie #1 Gepost op: 17 oktober 2008 om 10:54:00 »
Koelen helpt misschien. Misschien heeft ze last van stuwing? Waarschijnlijk geeft ze ook melk.
Ik zou het toch in de gaten houden hoor. Honden die altijd schijnzwanger zijn hebben veel meer kans op een pyometra... Onze Boxer heeft dat ook met die schijndrachten die wil ik dus eigenlijk binnekort laten steriliseren.
En vooral de schijndracht negeren. des te sneller gaat het over hoop ik altijd

Boefies

 • ****
 • Berichten: 257
Re: jeukende tepels, wat helpt?
« Reactie #2 Gepost op: 17 oktober 2008 om 11:18:13 »
http://www.de-dierendrogist.nl/N_frame.html?http://www.de-dierendrogist.nl/

De Anti melkklierontstekings crème heb ik destijds voor Babs gehaald. Maar je zou ook de Aloe Vera-kamille crème kunnen gebruiken. Ik ben altijd zeer tevreden over hun produkten.  :)

K&D

 • *****
 • Berichten: 5.048
  • Keralin
Re: jeukende tepels, wat helpt?
« Reactie #3 Gepost op: 17 oktober 2008 om 16:36:04 »
Ik spray kamferspiritus erover. Dat verkoelt de huid en voorkomt dat ze gaan likken aan de tepels. Dubhe heeft ook altijd last van schijnzwangerschap en ik begin weken voordien al met Puurschijnzwanger.
Als je nooit van mening verandert, heb je zelden iets geleerd.
www.keralin.nl

Print
 Barfplaats wordt gesponsord door